Μια ακόμη περίπτωση εξαπάτησης και κλοπής είχαμε το απόγευμα της Πέμπτης λίγα λεπτά μετά τις 18.00 σε φαρμακείο στο Κέντρο της Λαμίας.

Μια νεαρή γυναίκα (περίπου 30 ετών) που φορούσε μαντήλα -με καταγωγή πιθανότατα από την Μέση Ανατολή- μπήκε σε ένα φαρμακείο προσποιούμενη ότι πονούσε στην πλάτη. Μετά την μικρή συζήτηση που είχε με την φαρμακοποιό στα αγγλικά κατάφερε να εισέλθει σε ένα μικρό χώρο που είχε το φαρμακείο προκειμένου η υπάλληλος να την εξετάσει στην πλάτη που έλεγε ότι πονούσε.

Με την μέθοδο της απασχόλησης και αφού είχε δει ότι η τσάντα της υπαλλήλου ήταν έκθετη κατάφερε να αφαιρέσει από το εσωτερικό της το πορτοφόλι το οποίο περιείχε 250 ευρώ. Αφού έκρυψε το κλοπιμαίο κατάφερε να αποχωρήσει χωρίς να γίνει αντιληπτή η πράξη της. Λίγα λεπτά μετά η υπάλληλος αντιλήφθηκε τι συνέβη καλώντας την αστυνομία η οποία έσπευσε στο σημείο προκειμένου να καταγράψει το περιστατικό και να αναζητήσει την απατεώνισσα.

Στο μεταξύ η κλέφτρα αφού αφαίρεσε το χρηματικό ποσό πέταξε το πορτοφόλι λίγα μετρά πιο κάτω όπου το βρήκε μια κυρία που επικοινώνησε με την αστυνομία προκειμένου να το επιστρέψει.