Πόσους ΝΔημοκράτες έχει ο Τόπειρος και τα Άβδηρα;

Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Μαθαίνουμε ότι στους παραλιακούς δήμους της Ξάνθης άρχισε το μοίρασμα της τράπουλας

Ο δήμος Τοπείρου θα μοιράσει τους ψήφους σε δύο δεξιούς υποψηφίους δημάρχους. Τον Θωμά Μίχογλου από την μία και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ν. Κετίπη, ο οποίος προφανώς, για αυτόν τον λόγο παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος του Μίχογλου.

Άρα ο Κετίπης σχεδίασε την κάθοδο του σε ανύποπτο χρόνο και έτσι οι ψηφοφόροι της ΝΔ θα μοιραστούν στα δύο και τον λόγο πλέον θα παίξει η «εντοπιότητα» και φυσικά τα σόγια.

Κανείς δεν γνωρίζει τι θα κάνει το σαρακατσάνικο στοιχείο του δήμου όπου οι ψήφοι του πάνε μονοκούκι.

Άρα λοιπόν μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι στην ουσία θα συγκρουστεί το σαρακατσάνικο στοιχείο με το μειονοτικό.

Οι Σαρακατσάνοι θα στηρίξουν κάποιον πρωτοκλασάτο που προέρχεται από τα σόγια και θεωρείτε δεδομένο ότι η μειονότητα θα στηρίξει Μίχογλου.

Άλλωστε τζάμπα πήγαινε στις γιορτές με τους ψευτομουφτήδες ο Θωμάς;

Μπορεί στον δήμο Τοπείρου τα πράγμα να είναι κάπως ξεκαθαρισμένο γιατί θα χρειαστεί η δεξιοί ψήφοι να σπάσουν στα δύο, μέχρι στιγμής, γιατί κανένας δεν ξέρει αν κάποιο «αουτσάιντερ» βγει μπροστά «από δεξιά», αλλά στον δήμο Αβδήρων το πράγμα μπερδεύετε και μάλλον η ΝΔ θα περάσει από 700 κύματα.

ΑΒΔΗΡΑ: Έχουμε και λέμε νυν δήμαρχος Γ. Τσιτιρίδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μερικά χωριά δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό. Αυτός λέει ετοιμάζει πολύ δυνατό συνδυασμό με πολύ δυνατούς ανθρώπους και ότι βασίζεται στα Άβδηρα.

Α. Κριτσίνης: Τα χωριά εκτός από αυτά του «γιακά», αντιμετωπίζουν την υποψηφιότητα του με σκεπτικισμό  λέγοντας ότι με τόσες δουλειές που έχει ανοίξει,  θα προλαβαίνει να ασχοληθεί και με τα προβλήματα του δήμου;

Δημήτρης Γαλανόπουλος: Έχει την στήριξη του σαρακατσάνικου στοιχείου, των δημοτικών υπαλλήλων και των αγροτών της περιοχής οι οποίοι ευχαρίστως θα ψήφιζαν έναν που ξέρει από αγροτικές καλλιέργειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Γαλανόπουλος είναι από τους ανθρώπους που δεν έχει αφεθεί μόνο στα συνδικαλιστικά του καθήκοντα αλλά όταν αυτά δεν τον απασχολούν ασχολείται με την γη.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που μπορεί να προστεθεί στην προσπάθεια του, είναι στενό συγγενικό του πρόσωπο που έχει επαγγελματική επαφή με τους επιχειρηματίες της περιοχής και άρα θα έχει και μία ακόμη σημαντική «χείρα βοηθείας».

Μπιρόλ: Αυτός δεν χρειάζεται ούτε αριστερούς ούτε δεξιούς ψήφους. Ότι του δώσει η “Μεγάλη Πόρτα”. Γιατί αν βασιστεί στην σταδιοδρομία του ως δήμαρχος, δημοτικός και περιφερειακός σύμβουλος με την “γαλάζια” ταμπέλα, φοβούμαστε ότι θα του μείνει μόνο η ταμπέλα. Φανατικοί υπάρχουν παντού. Αν με αυτούς πάρει τον δήμο ή εκβιάσει τον μελλοντικό δήμαρχο κανένας δεν το ξέρει.

Για τον δήμο Ξάνθης, θα γράψουμε όταν κάνουν στην άκρη οι φελλοί και ακουστούν σοβαρά σχήματα τα οποία θα διεκδικήσουν επάξια την θέση του Δημαρχόπουλου.

Μέχρι στιγμής όσο κάποιοι δημιουργούν τεχνητό θόρυβο και κάνουν κύκλους σε ήρεμη λίμνη πετόντας πετραδάκια, όπως τα «παιδεία παίζει» οι μόνοι διεκδικητές του δήμου Ξάνθης από την δεξιά πτέρυγα είναι ο Χ. Δημαρχόπουλος και ο Ιπποκράτης Καμαρίδης.

Όσο για τον Δημαρχόπουλο που έχει τον δήμο στο «τσεπάκι» του μάλλον θα πρέπει να ακούσει και τι λέει ο κόσμος για την διοίκηση του.

Μπορεί τα δύο «γκέτα» που κάθονται εκ δεξιών και εξ ευωνύμων του να βγάζουν δήμαρχο όμως ο Καμαρίδης δουλεύει συστηματικά και κερδίζει έδαφος στον αστικό ιστό.