Τάσος Τεφρωνίδης: Ναι θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος

 

Παρόντας στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο υποψήφιος πλέον δήμαρχος Ξάνθης Τάσος Τεφρωνίδης, ο οποίος παρακολουθούσε με μεγάλη προσοχή τα τεκταινόμενα.

Τον ρωτήσαμε αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος και απάντησε θετικά και ότι θα ανακοινωθεί και επίσημα σε λίγο καιρό η κάθοδος της δημοτικής παράταξης η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος όπως πληροφορούμεθα από έγκυρες πηγές θέλει να δώσει και μία εικόνα ευρύτερης δημοτικής παράταξης και πρότεινε σε επαγγελματίες που ανήκουν σε άλλον πολιτικό χώρο να στηρίξουν την προσπάθεια του.

Δεν γνωρίζουμε αν ο Τάσος Τεφρωνίδης θα καταφέρει να περάσει στην κοινωνία της Ξάνθης το προφίλ μιας παράταξης που δεν είναι άμεσα συνδεμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, απ’ ότι πληροφορούμεθα, κάνει προσπάθειες να διευρύνει τον συνδυασμό του και σε άλλους πολιτικούς χώρους, κυρίως επαγγελματίες που συνεργάστηκαν στο παρελθών μαζί του.

Αυτό είναι το θετικό κομμάτι της προσπάθειες του.

Είναι βέβαιο ότι άνθρωποι που παλεύουν στον ιδιωτικό τομέα θα τον στηρίξουν ή απ’ ότι καταγράφουμε σε συζητήσεις, ακούνε και αξιολογούνε τις προτάσεις του.

Μάλιστα όπως ο ίδιος ανέφερε στην XanthiTimes.gr η σχετική επίσημη ανακοίνωση του συνδυασμού του είναι θέμα χρόνου να γίνει, σημειώνοντας μετά από παρατήρηση μας, ότι ο χρόνος των εκλογών θα φτάσει πολύ σύντομα. Συμφώνησε ότι ο χρόνος των εκλογών είναι λίγος και αυτός είναι ο λόγος που θα ανακοινώσει πολύ σύντομα τον συνδυασμό του.

Κανένας δεν αμφισβητεί ότι  ο Τάσος Τεφρωνίδης είναι ένα νέο και άφθαρτο πολιτικό πρόσωπο. Όμως, θα πρέπει να πει στους συνδημότες του πώς σκέπτεται το μέλλων της πόλης και πώς θα ξεφύγει από τις κομματικές αγκυλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπου εκτός από την θεωρεία, δεν προσφέρουν τίποτε ουσιαστικό στο δήμο Ξάνθης;

Προφανώς ο σκόπελος που ακούει στο όνομα Ανταμπούφης έχει προσπεραστεί και το τιμόνι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ θα τα πάρει ο Τεφρωνίδης. Ο ίδιος ο Ν. Ανταμπούφης, σε παλαιότερη δήλωση του ανέφερε ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο σε μία νέα πολιτική κίνηση.

Κοντός ψαλμός αλληλούια ή Κυριακή κοντή γιορτή όπως λέει ο λαός.

Τα ερωτήματα που συνοδεύουν την μελλοντική παρουσία του Τάσου Τεφρωνίδη στα κοινά της πόλης είναι πολλά.

Θα κατεβεί ως αποκλειστικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ;

Θα παρακάμψει τον Ν. Ανταμπούφη ο οποίος τόσα χρόνια κρατά την «κίνηση» ζωντανή;

Θα είναι μία δημοτική παράταξη ανοιχτή μόνο στις «προοδευτικές δυνάμεις»;

Γιατί ως γνωστόν ΣΥΡΙΖΑ και ελεύθερη οικονομία δεν ταιριάζουν.

Και άλλωστε, την «πρώτη φορά αριστερά» την δοκιμάσαμε σε εθνικό πεδίο ήρθε ο καιρός να δούμε και την «πρώτη φορά αριστερά» και στον δήμο Ξάνθης;

Σίγουρα αυτό είναι το αφήγημα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ,  είναι όμως έτσι;

Ο Τάσος Τεφρωνίδης κρατά χαμηλούς τόνους και αυτό είναι προς τιμήν του. Προφανώς αυτή η σιωπή του έχει να κάνει με την αξιολόγηση του όλου εγχειρήματος που προτίθεται να κάνει. Δηλαδή να συνδυάσει μία κομματική στήριξη με την ελευθερία του πνεύματος που τον διακρίνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Τάσος Τεφρωνίδης έχει καλό όνομα στην αγορά. Θα καταφέρει να «παντρέψει» τον κομματικό μανδύα με την ελευθερία του πνεύματος;

Είδομεν.