Σε σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 104,6 και στο δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη η βουλευτής Δράμας της ΔΗΣΥ Χαρά Κεφαλίδου σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Σκοπιανό και το επικείμενο δημοψήφισμα της Κυριακής στη γείτονα χώρα σημείωσε: «Αν όλοι αναγνωρίσουν τα Σκόπια τότε η χώρα μας θα βρεθεί μπροστά σε τετελεσμένα. Θα είμαστε ηττημένοι και χωρίς καμία επιλογή. Η Συμφωνία που θα περάσει από την ελληνική Βουλή χρειάζεται απλή πλειοψηφία επί των παρόντων βουλευτών. Εύχομαι ο Πρωθυπουργός να έχει καταλάβει τη σοβαρότητα του θέματος και να μην τολμήσει να προχωρήσει σε ακόμη ένα από τα γνωστά τρικ του. Να μην ακολουθήσει τη γνωστή τακτική του τυχοδιωκτισμού, μεταθέτοντας την ευθύνη στην επόμενη Κυβέρνηση».

«Η Κυβέρνηση και σε αυτό το θέμα δίχασε το πολιτικό σύστημα, εργαλειοποίησε ένα εθνικό θέμα χωρίς διαπραγμάτευση και χάρισε στους γείτονες αυτά που πάντα διεκδικούσαν: ταυτότητα και γλώσσα. Χάσαμε μια μοναδική ευκαιρία να λυθεί οριστικά, χωρίς αντιδράσεις και προς όφελος της χώρας ένα εθνικό θέμα».

Αναφορικά με τη στάση του Προέδρου των ΑΝΕΛ στο ζήτημα σημείωσε: «Δεν υπάρχουν απειλές Καμμένου στη Συμφωνία των Πρεσπών παρά μόνο διευκολύνσεις. Από την αρχή πορεύονται χέρι – χέρι και θα συνεχίσουν μαζί μέχρι τέλους. Για τη Βόρεια Ελλάδα και τις τοπικές κοινωνίες η Συμφωνία δεν θα ξεπεραστεί εύκολα όσο κι αν αυτό θα το ήθελαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος. Είναι ένα εθνικό θέμα που ξυπνά έντονες μνήμες του πρόσφατου παρελθόντος. Για αυτό το λόγο οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξαφανίστηκαν από τις Περιφέρειές τους όλο το καλοκαίρι».