Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ και … μας «παγώνει»

Μειωμένα τα «χωρικά» στην ορεινή Ξάνθη

Όπως δείχνουν τα πράγματα στην Ελλάδα, επί ΣΥΡΙΖΑ, πνιγήκαμε, καήκαμε και τώρα παγώνουμε. Μπορεί ο στόχος της κυβέρνησης να είναι ο γρήγορος θάνατος των συνταξιούχων για να «ελαφρυνθούν» τα ασφαλιστικά ταμεία, όμως προφανώς η κυβέρνηση, τους ανθρώπους που θα πεθάνουν από το κρύο στα ορεινά της Ξάνθης, τις θεωρεί παράπλευρες απώλειες. Θύματα λοιπόν των παράπλευρων απωλειών όπως δείχνουν τα πράγματα,  είναι και τα ορεινά της Ξάνθης, λόγω μείωσης της δαπάνης από την κυβέρνηση για την αγορά των «χωρικών», ξυλεία επιδοτούμενη για να ζεσταθούν οι αδύναμοι στα ορεινά της Ξάνθης. Ένα θέμα που άνοιξε ο Μ. Φανουράκης στο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας να γίνουν παρεμβάσεις αφού φέτος οι συνδημότες της Σταυρούπολης θα «παγώσουν». Σύμφωνα με τον Μ. Φανουράκη, με απόφαση του δασαρχείου για την περιοχή της Ξάνθης και του Λειβαδίτη,  η ποσότητα των καυσόξυλων που δικαιούνται στα ορεινά οι συμπολίτες μας μειώθηκε δραματικά και  ο νομός Ξάνθης είναι ο μόνος νομός στην ΑΜΘ που έχει μείωση της ποσότητας. Ο μέσος όρος της χορηγούμενης από το κράτος ποσότητας καυσόξυλων είναι 8-10 «χωρικά» ενώ η Ξάνθη πήρε 4, δυσανάλογα μικρή ποσότητα με δεδομένο ότι στον Λειβαδίτη επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Αντίθετα, στο όμορο Παρανέστη που και εκεί επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, δικαιούται τον διπλάσιο αριθμό των «χωρικών» και ποιο συγκεκριμένα ο Λειβαδίτης από τα 12 «χωρικά» πήγε στα 6.

Το δασαρχείο, ανέφερε ο κ. Φανουράκης που έκανε την έρευνα του, λόγω των περιορισμένων πιστώσεων, τα χρήματα δεν επαρκούν  και μοιραία θα είναι λιγότερα τα χρήματα για το δασαρχείο ης Σταυρούπολης και της Ξάνθης. Υπάρχει, όπως τόνισε ο κ. Φανουράκης,  ο κίνδυνος κάποιες οικογένειες να μην πάρουν ξύλα. «Θεωρώ ότι πρέπει με κάποιον τρόπο να πιέσουμε ούτος ώστε να αυξηθεί το κονδύλι».

Δήμαρχος ζήτησε τα στοιχεία που έχει ο Φανουράκης να διατεθούν στον αρμόδιο αντιδήμαρχο για να γίνου οι ενέργειες που πρέπει.

Τον λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Κ. Παπαδόπουλος ο οποίος ανέφερε ότι το ίδιο πρόβλημα είχε δημιουργηθεί και το 2014 και έγινε τροποποίηση Αποφασίστηκε να δοθούν από το πράσινο ταμείο 30.000 ευρώ αλλά αυτά δεν ήρθαν. Ναι συμπλήρωσε, θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες

Αν αυτό που είπε ο Κ. Παπαδόπουλος ισχύει, ότι δηλαδή ακόμη η Ξάνθη περιμένει τις 30.000 ευρώ για να ζεσταθούν τα ορεινά της, αντιλαμβάνεται κανείς πότε θα έρθουν τα φετινά χρήματα για να ζεσταθούν οι υπερήλικες κάτοικοι των ορεινών της Ξανθης.

Να υποθέσει κανείς ότι το «ξεπάστρεμα» των υπερηλίκων ξεκινά από τα ορεινά της Ξάνθης; Αλήθεια οι ντόπιοι βουλευτές που ζωή ναχουν είναι τρείς στην Ξάνθη, βοηθάνε σε αυτόν τον σχεδιασμό του Τσίπρα;