Εξιχνιάστηκαν 3 κλοπές στην πόλη της Καβάλας

 Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου  για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

 Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχειών και αστυνομικές έρευνες, τρεις (3) κλοπές στην πόλη της Καβάλας, που διαπράχθηκαν κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου 2018.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 20χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε ο δράστης, το παραπάνω χρονικό διάστημα, διέρρηξε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και εισήλθε από ανασφάλιστα παράθυρα σε μια οικία και ένα κατάστημα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα, χρυσαφικά – κοσμήματα, πέντε (5) ζευγάρια γυαλιών και διάφορα έγγραφα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 40χρονου ημεδαπού.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 25χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Αναλυτικότερα, ο 40χρονος εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο 25χρονος, σχετικά με πώληση κινητού τηλεφώνου και επικοινώνησε μαζί του.

Κατά την επικοινωνία, ο 25χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τον 40χρονο, πείθοντάς τον να καταθέσει την 22-8-2018, σε λογαριασμό του, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ως προκαταβολή για την αγορά του παραπάνω κινητού τηλεφώνου, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για παραχάραξη και απόπειρα κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων

 Ο δράστης επιχείρησε να πραγματοποιήσει 2 συναλλαγές με παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ σε καταστήματα στην Καβάλα

 Κατασχέθηκαν 7 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ

 Συνελήφθη προχθές (22-9-2018) το βράδυ, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 31χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραχάραξη και απόπειρα κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, ο δράστης μετέβη σε δύο καταστήματα της πόλης, όπου επιχείρησε να πραγματοποιήσει συναλλαγές με παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθόσον έγινε αντιληπτός και στη συνέχεια αποχώρησε.

Μετά από σχετικές καταγγελίες, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν άμεσα τον δράστη και να τον συλλάβουν.

Στην κατοχή του 31χρονου καθώς και το εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά (7) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.

Κατασχέθηκε επίσης το παραπάνω όχημα και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.