Πόσο καλά στηρίζεται ο πλάτανος της πλατείας

 

Μετά το κλάδεμα ήρθε και η επισκευή του σιντριβανιού της πλατείας. Φτάνει;

 

Όπως μάθαμε επισκευάσθηκε η βλάβη που παρουσιάστηκε εδώ και μερικές μέρες στο σιντριβάνι της πλατείας.

Όσο οι τεχνίτες επισκεύαζαν την βλάβη, λένε οι πληροφορίες μας,  το τμήμα πρασίνου κλάδεψε το δένδρο από την εσωτερική του πλευρά.

Δεν γνωρίζουμε αν το τμήμα πρασίνου θα ασχοληθεί με το κλάδεμα από την πλευρά του μεγάλου πλατάνου που τα κλαδιά του κοντεύουν να φτάσουν το υποθηκοφυλακείο και την Λέσχη των Αξιωματικών, με ότι σημαίνει αυτό για τους πεζούς και τους οδηγούς που θα έχουν την ατυχία να περνούν κάτω από το μεγάλο δένδρο σε περίπτωση δυνατού ανέμου.

Ένα σιντριβάνι που για πολλούς ήταν αχρείαστο. Ένα σιντριβάνι που η υγρασία κάνει «τεμπέλικο» το δένδρο, με αποτέλεσμα σε ένα δυνατό φύσημα αέρα να αποβεί μοιραίο.

Ο νυν δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος, είχε δεσμευθεί προεκλογικά ότι θα  μεταφέρει ή θα κλείσει το σιντριβάνι αλλά η σύμβαση με την Ε.Ε. λόγω της χρηματοδότησης για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, δεν επιτρέπει καμία παρέμβαση.

Αυτό εκτιμάτε ότι θα έχει σαν αποτέλεσμα το δένδρο λόγω της υγρασίας να θεραπεύει και λόγο «τεμπελιάς» – αφού έχει «φαγητό» στα «πόδια» του – ρίζες –  μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη λόγια φίλου γεωπόνου,  δεν φροντίζει από μόνο του να στερεωθεί. Αυτό ίσως στο μέλλων, αν η δημοτική αρχή δε κάνει κάτι, μπορεί να αποβεί μοιραίο για τους συνδημότες μας.

dav