ΚΙ.ΝΑΛ στην Ξάνθη: «Η εκλογική διαδικασία θα είναι ντέρμπι για τρεις»

Δεν χωράνε στο ΚΙΝΑΛ αυτοί που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ για κομματικές θέσεις, όλοι οι άλλοι που πιστεύουν ότι μπορεί να προσφέρουν στον τόπο είναι ευπρόσδεκτοι και η απλή αναλογική του Τσίπρα δεν έχει καμία σχέση με την απλή αναλογική που προτείνει το ΚΙ.ΝΑΛ

 

Το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή την επίσκεψη του Γραμματέα του Κινήματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη, και του Γραμματέα του τομέα Αυτοδιοίκησης  Άγγελου Τόλκα, οργάνωσε ανοιχτή Νομαρχιακή Συγκέντρωση – Πολιτική Εκδήλωση στην Ξάνθη, το απόγευμα της Τρίτης στο Ξενοδοχείο Elisso.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Γραμματέας του τομέα Αυτοδιοίκησης Αγγελος Τόλκας.

Λίγο πριν την κομματική εκδήλωση τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ παραχώρησαν συνέντευξη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης όπου σύμφωνα με τον κ. Τόλκα ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ επενδύουν στην πόλωση και την διχαστική ρητορική με σκοπό δημιουργίας ενός πλασματικού δίπολου.

edf

Στην συέχεια έκανε αναφορά στην «έξοδο» από τα μνημόνια αλλά το απαγορευτικό επιτόκιο για να δανειστεί η Χώρα απαγορεύει τον δανεισμό. Οι περικοπές των συντάξεων από 1-1-19, η μείωσει του αφορολόγητου, η δέσμευση της δημόσιας περιουσίας για τα επόμενα 99 χρόνια, την φορολογική εξόντωση των παραγωγικών δυνάμεων της Χώρας, οι τεράστιοι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060 υπονομεύουν οποιαδήποτε αναπτυξιακή πολιτική από δώ και πέρα.

Τέλος καυτηρίασε την πολιτική του Βαρουφάκη που χρέωσε την χώρα άλλα 200 δις ευρώ με το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο. Μίλησε για τυχοδιωκτισμό από την πλευρά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ότι πάση θυσία πρέπει να φύγουν από την κυβέρνηση.

Μίλησε επικριτικά για την ΝΔ η οποία καλύπτει Καραμανλή και Σαμαρά οι οποίοι υπερχρέωσαν την χώρα και δεν έκαναν καμία ουσιαστική προσπάθεια εξόδου της Χώρας από τα μνημόνια. Στην συνέχεια έκανε αναφορά στο πρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη ο οποίος όπως σημείωσε ο κ. Τόλκας δεν κάνει καμία σοβαρή αναφορά στην κοινωνική αποκατάσταση των αδυνάμων.

Έκανε λόγο στην πρόταση του κινήματος όπου γίνεται προσπάθεια να δοθούν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Κάνοντας εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ», είπε ότι αυτό θα πείσει τους εταίρους να συνομιλήσουν με τους δανειστές για καλυτέρευση των όρων επιτροπείας δημιουργώντας συνθήκες προσέλευσης επενδυτών και μοίρασμα του κοινωνικού μερίσματος.

Στόχος του ΚΙΝΑΛ είναι να ζητήσουν την ψήφο των πολιτών με βάση το πρόγραμμα τους.  Χαρακτήρισε το κίνημα σαν πραγματικό δημοκρατικό χώρο για να καταλήξει λέγοντας ότι θα είναι «ντέρμπι για τρείς».

Ακολούθως ο Γραμματέας του τομέα Αυτοδιοίκησης  Άγγελος Τόλκας, ανέφερε ότι ουσιαστικά ξεκίνησαν οι εκλογικές διαδικασίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 για δημάρχους και Περιφερειάρχες. Ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει υποψήφιους δημάρχους σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών για να στηρίξουν με βάση την ιδεολογία τους την μη διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολύ σύντομα, είπε, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών με σκοπό για να υπάρχει υποψήφιος σε κάθε νομό και σε κάθε Περιφέρεια.

Στην συνέχεια χαρακτηρίστηκε το πολιτικό περιβάλλον πολύ ρευστό για πολιτικές συμπράξεις,  με ανοιχτά θέματα όπως το Μάτι και Εθνικά θέματα όπως το Σκοπιανό και η προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης από τον ΣΥΡΙΖΑ, άρα, δεν μπορεί να προβλεφθεί το οποιοδήποτε αποτέλεσμα των Εθνικών εκλογών που θα συμματοδοτήσουν μελλοντικές αυτοδιοικητικές συμμαχίες.

Ρωτήθηκε ο κ. Τόλκας αν είναι στις προθέσεις να καταργηθεί ο Κλεισθένης και απάντησε λέγοντας ότι η απλή αναλογική που υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαν σκοπό την αλλαγή της εκλογικής διαδικασίας όπου άλλα θα ψηφίζει ο πολίτης και άλλα θα βγαίνουν όταν θα γίνεται προσπάθεια συγκρότησης της δημοτικής αρχής όπου η συνδιαλλαγή θα είναι σε πρώτο πλάνο. Άρα η εφαρμογή της απλής αναλογικής που είμαστε υπέρ αλλά να υπάρχουν και δικλείδες ασφαλείας και να διοικείτε ο δήμος.

Επιστροφή των στελεχών της κεντροαριστεράς από τις «καρέκλες» του ΣΥΡΙΖΑ θα γυρίσουν πίσω;

Απαντώντας στο ερώτημα της xanthitimes.gr ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι «τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα, κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμπορευτούνε και σε αυτό χωράνε όσοι έχουν κοινές αναφορές αξίες και πολιτική τοποθέτηση με την πορεία μας. Συγκεκριμένα σε αυτό που ρωτήσατε δεν χωράνε σε μας αυτοί που έφυγαν για να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ ως μέλη κυβερνήσεων στελέχη υπουργείων με όρους όχι ιδεολογικούς αλλά με άλλης φύσεως οικονομικούς ή επαγγελματικούς. Αυτοί δεν χωράνε.