Τεράστιες μετακινήσεις τουρκικών στρατευμάτων λαμβάνουν χώρα στην Βόρεια Συρία όπου αποφασίστηκε να αποσταλούν πάνω από 30.000 άνδρες σε Αφρίν και Μανμπίτζ ενώ η Άγκυρα έχει δώσει εντολή στις φιλοτουρκικές ισλαμιστικές οργανώσεις να κινητοποιήσουν πάνω από 50.000 μαχητές του λεγόμενου ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Οι μονάδες του FSA έχουν αναπτυχθεί στις πόλεις Αφρίν, Αζάζ, Γιάρμπουλ, και al-Rai και είναι “έτοιμοι για στρατιωτική ανάπτυξη”, αναφέρει η κατεξοχήν φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak.

Al-Masdar News

@TheArabSource

Turkey ups the ante with new military convoy in (video) https://aml.ink/ZVvf- 

Turkey ups the ante with new military convoy in Idlib (video)

BEIRUT, LEBANON (2:30 P.M.) – A Turkish military convoy arrived in Reyhanli in Turkey’s border province of Hatay on Sunday en route to the country’s

almasdarnews.com

Ο συνολικός αριθμός των Τούρκων ξεπερνούν κατά πολύ τις επιχειρησιακές ανάγκες του σχεδίου «Ασπίδα του Ευφράτη» αλλά και του «Κλάδου Ελαίας» και είναι σαφές ότι συμβάλλουν στην περικύκλωση της Ιντλίμπ εκ του Βορά.

Ο τουρκικός στρατός διπλασίασε το αρματικό του δυναμικό όπως και τα διαθέσιμα ΤΟΜΑ στα στα συριακά σύνορα και απέστειλε εκτοξευτές πυραύλων και οβιδοβόλα σε στρατηγικά σημεία.

Συνολικά οι τουρκικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε 12 σημεία συγκεντρώσεως πέριξ της Ιντλίμπ.

Ενισχύουν τις θέσεις τους με τοίχους από τσιμέντο και αλεξίσφαιρους πύργους παρατήρησης ενώ όπως όλα δείχνουν ο βασικός τους στόχος θα είναι να εμποδίσουν την διαφυγή των ισλαμιστικών δυνάμεων προς Βορά και προς τα τουρκοσυριακά σύνορα.

Η Δαμασκός αναμένεται να ξεκινήσει την μεγάλη στρατιωτική επίθεση στην Ιντλίμπ εντός των ημερών μόλις εξουδετερωθούν οι προκεχωρημένες θέσεις των ισλαμιστών.

Η πόλη ελέγχεται από τις δυνάμεις της Αλ Κάιντα, της οργάνωσης της οποίας υποτίθεται ότι μέλη της έριξαν τους Δίδυμους Πύργους το 2001 στις ΗΠΑ και θα έπρεπε να αποτελούν το νούμερο ένα εχθρό των Αμερικανών.

Κι όμως οι ΗΠΑ τους υποστηρίζουν απαιτώντας να μην πραγματοποιηθεί η συριακή επίθεση στην Ιντλίμπ

Στο παρακάτω έγγραφον καθίσταται σαφές ότι οι ΗΠΑ γνωρίζουν επακριβώς ποιοι κατέχουν την Ιντλίμπ

Προβολή εικόνας στο Twitter

WikiLeaks

@wikileaks

In travel warning US Department of State admits is controlled by al-Qa’ida

Ο ΟΗΕ προειδοποίησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι μια τέτοια επίθεση θα οδηγούσε στη “χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή στον 21ο αιώνα” δημιουργώντας ένα «κλίμα» κατά της συριακής κυβέρνησης που επιχειρεί να αποκαταστήσει την νομιμότητα στο έδαφος της Συρίας.

Σε ένα ξεχασμένο μέτωπο στη Νότια Συρία άλλες κυβερνητικές δυνάμεις με την συνδρομή της ρωσικής Αεροπορίας και ιρανικών μονάδων εξαπέλυσαν μεγάλη αιφνιδιαστική επίθεση στον εναπομείναντα θύλακα του ΙSIS στην ανατολική Swaida μέσα στην αχανή έρημο, με αποτέλεσμα να εξοντωθούν 226 μαχητές της οργάνωσης.

Λόγω των ακάλυπτων χώρων της συριακής ερήμου οι ισλαμιστές είναι πλέον εύκολος στόχος για τα ρωσικά μαχητικά και το συριακό πυροβολικό.

Τον συριακό Στρατό τον ενισχύουν και μονάδες της εμπειροπόλεμης σιιτικής Hezbollah

Αυτή την στιγμή διεξάγονται σφοδρές μάχες στους λόφους Safa το τελευταίο προπύργιο του ISIS στην περιοχή.

Οι ισλαμιστές χρησιμοποιούν τους απόκρημνους γκρεμούς του Safa Hilltops για να ενισχύσουν τις θέσεις τους κατά των συριακών στρατευμάτων.

Οι Αμερικανοί έστειλαν 100 Πεζοναύτες για να ενισχύσουν την βάση τους στην νότια Συρία του al-Tanf.

«Οι δυνάμεις μας στην περιοχή θα επιδείξουν την ικανότηητά τους να αναπτυχθούν άμεσα και να επιτεθούν σε έναν στόχο που προστατεύεται από επίγειες και εναέριες δυνάμεις και να αποχωρήσουν άμεσα από εκεί»

ΠΗΓΗ PRO NEWS