Μέλη της ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης μαζί με  συναδέλφους μας από τις  ΕΜΔΥΔΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας , ΕΜΔΥΔΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας , και ΕΜΔΥΔΑΣ Δυτικής Μακεδονίας δώσαμε  το παρόν στις εργατικές κινητοποιήσεις του Σαββάτου 8/9, στις οποίες παρευρεθήκαν  και μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας.

Το  κλιμάκιο της Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ έφρασε το βράδυ της Παρασκευής στην Θεσσαλονίκη  από Αθήνα όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με μέλη του Προεδρείου της ΕΜΔΥΔΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας  την Γ. Γραμματέα κ.Ηλέκτρα Χριστίνα Μακνέα και τον Πρόεδρο κ.Νέστορα  Τσουμαλάκο . Δυο ιστορικοί πρόεδροι της Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ ο κ. Παναγιώτης Κατικας και κ. Παναγιώτης Μουζιος παραβρέθηκαν στις συναντήσεις μας μαζί με την πρόεδρο της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής Φανής Καβάλα .

Το Σάββατο με συναδέλφους από τις  όμορες περιοχές συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς στις 18:00  στη συγκέντρωση των συνδικάτων (Άγαλμα  Ελευθέριου Βενιζέλου) όπου  βρισκόταν  μέλη της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΘ και εργατοϋπαλληλικών σωματίων.

Οι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων απηύθυναν ομιλίες στους διαδηλωτές, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις πολιτικές  της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-AΝΕΛ  που επιχειρούν να στήσουν άλλη μια επικοινωνιακή φιέστα – μετά από αυτήν της Ιθάκης – με κύριο στόχο  να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, για “δήθεν καθαρή έξοδο από τα μνημόνια”.

Την περίοδο που τα μέτρα όλων των μνημονίων που όλες οι κυβερνήσεις ψήφισαν είναι σε πλήρη εφαρμογή κι εξέλιξη (Νόμος – σφαγείο Κατρούγκαλου για τις συντάξεις, μείωση αφορολόγητου, αύξηση εισφορών, ΕΝΦΙΑ, αύξηση Φ.Π.Α., φοροληστεία κ.λ.π.), με ψευδοπαροχές κι επικοινωνιακά τεχνάσματα προσπαθούν, να αντιστρέψουν τη ζοφερή πραγματικότητα με την άγρια λιτότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι κι όλοι οι πολίτες της χώρας μας.

Η πολιτική της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια όλες οι κυβερνήσεις της χώρας μας σε συνεργασία με τους δανειστές ΕΕ-ΔΝΤ, οδήγησε στη βύθιση του ΑΕΠ κατά 25%, στην έκρηξη της ανεργίας στο 30%, στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στην υποβάθμιση και την ανατροπή των εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Η Φετινή διαδήλωση στα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, είχε  μεγάλη σημασία, ήταν  η πρώτη διαδήλωση εργαζομένων μετά την «έξοδο από τα μνημόνια» και η πρώτη εργατοϋπαλληλική   διαδήλωση της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου στην οποία μπαίνουμε.

Το συνδικαλιστικό  κίνημα των εργαζομένων σήκωσε την φωνή του διεκδικώντας να πάρει πίσω όλα όσα μας στέρησαν τα μνημόνια τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Διαδηλώσαμε όλοι μαζί γιατί  τώρα  είναι η ώρα να εντείνουμε τους αγώνες μας για προσλήψεις, για Συλλογικές Συμβάσεις για αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων, για να σταματήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις παντού.

Στη συνέχεια όλοι οι διαδηλωτές συγκροτήσαμε  πορεία και μέσω των οδών Εγνατία, Βενιζέλου και καταλήξαμε  ειρηνικά στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

Για την ενημέρωση σας