Λάθος εισηγήσεις και άγνοια νόμου;

Και πάλι τέθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας θέμα εισηγήσεως από τους υπηρεσιακούς παράγοντες φέρνοντας και πάλι την ρήξη μεταξύ του Ι. Καμαρίδη και του Δημάρχου όταν συζητήθηκε το θέμα λήψεις μέτρων ασφαλείας κατά την διάρκεια των γιορτών παλιάς πόλης. Μία διαδικασία η οποία επαναλαμβάνετε εδώ και δεκαετίες και που μέχρι τώρα ο δήμος Ξάνθης ζητούσε από την αστυνομική διεύθυνση την λήψη μέτρων τάξης και προσαρμογής της κυκλοφορίας των οχημάτων αλλά όπως δείχνει η ερμηνεία του νέου νόμου την ευθύνη αυτή έχει η διευρυμένη.

Από την συζήτηση που αναπτύχθηκε γύρω από το θέμα, φάνηκε ξεκάθαρα ότι η εισήγηση ήταν ελλιπής και η ερμηνεία του νόμου μάλλον … παρερμηνευμένη.

Αυτό προκάλεσε και πάλι την ρήξη μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Τελικά βρέθηκε η ερμηνεία των νόμων – άλλη μία γάγγραινα λειτουργίας του δημόσιου βίου που δεν λέει να περάσει – και τηρήθηκε η πεπατημένη και η αρμοδιότητα, όπως είναι λογικό άλλωστε, με αίτημα του δήμου προς την αστυνομική διεύθυνση αναλαμβάνει την λήψη μέτρων τάξης και ασφαλείας κατά την διάρκεια των γιορτών παλιάς πόλης.

Αξιοσημείωτη είναι η παραδοχή του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλη Λύραζη ο οποίος ανέφερε ότι παρεμβάσεις όπως αυτή του Ι. Καμαρίδη κινούνται στην θετική κατεύθυνση.

Επίσης θα πρέπει να τονισθεί για πολλοστή φορά ότι οι χειριστές των εισηγήσεων θα πρέπει να μελετούν καλά τους νόμους για να μην βάζουν τους συμβούλους στην διαδικασία να αναρωτιούνται αν η ψήφος τους είναι μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας ή όχι.