«Ενωμένη» αντιπολίτευση του δήμου Ξάνθης – Ηθική πολιτική;

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Να πούμε και δύο λόγια για την «ενωμένη» αντιπολίτευση του δήμου με σκοπό την «αποκαθήλωση» του Χ. Δημαρχόπουλου.

Σκοπός της αντιπολίτευσης όμως,  δεν είναι να «ξηλωθεί» η διοίκηση, αλλά η αντιπολίτευση να προτείνει καλλίτερες λύσεις στα προβλήματα των Ξανθιωτών.

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε και ακούμε για πηγαδάκια μελών της αντιπολίτευσης όπου συμμετέχουν ο Μ. Τσέπελης, ο Χ. Μούρκας, ο Αλέξανδρος Κυριακίδης, ο Μ. Φανουράκης, ο Δ. Μπένης, ο Σ. Μελισσόπουλος και τέλος ο γιατρός Ιπποκράτης Καμαρίδης και διάφοροι άλλοι δορυφόροι που στηρίζουν την κοινή προσπάθεια της «ενωμένης»; αντιπολίτευσης, για να κερδίσουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές τον δημαρχιακό θώκο.

Ακούμε ότι όλοι οι παραπάνω θα κατέβουν στις εκλογές με αρχηγό ποιόν; Κάτι που δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί.

Την εικόνα σχηματίζουμε ακούγοντας ότι κάποιος, όταν έρθει η ώρα, θα αναλάβει την αρχηγία αυτού του πολιτικού σχήματος,  όπου αν εξαιρέσουμε τον Ιπποκράτη Καμαρίδη που είναι επικεφαλής μιας παράταξης η οποία δραστηριοποιείτε ενεργά ελέγχοντας την διοίκηση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο,  όλοι οι υπόλοιποι είναι «ορφανοί» και απλά πολιτικοί αντίπαλοι του Χ. Δημαρχόπουλου.

Μανώλης Τσέπελης. Διαγραμμένος από τον Δήμαρχο.

Χρήστος Μούρκας: Αντιφρονούντας.

Αλέξανδρος Κυριακίδης: Όπου πάει η «παρέα.

Μνώλης Φανουράκης (ΝΔ): Δανεικός επικεφαλής της παράταξης Πούλιου – Ξυνίδη (ΠΑΣΟΚ).

Δημήτρης Μπένης: Χωρίς παράταξη που θα ξαναπάρει την παράταξη, αν την πάρει.

Σάββας Μελισσόπουλος: Θέλει να γίνει αρχηγός στην θέση του αρχηγού του νέου σχήματος.

Και μέσα σε αυτήν την ιστορία, χωρίς να θέλουμε να κάνουμε τον συνήγορο του διαβόλου, βρίσκεται ο Ιπποκράτης Καμαρίδης του οποίου την διάθεση να αλλάξει κάτι στην πόλη, προφανώς κάποιοι από τους συνομιλητές του την εκλαμβάνουν ως … αδυναμία(;) δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο αυτή την στιγμή.

Ο Ιπποκράτης Καμαρίδης από την πρώτη στιγμή που η παράταξη του με το 10% και δύο συμβούλους  βρίσκεται στο Δημοτικό Συμβούλιο και πορεύετε ασκώντας αντιπολίτευση, μερικές φορές λίγο σκληρή προς τον δήμαρχο, αλλά την ασκεί.

Προφανώς οι συνομιλητές και ιδιαίτερα ο ένας εξ αυτών που θέλει διακαώς να γίνει αρχηγός χωρίς να ξοδέψει χρήματα και χρόνο, θεωρεί ότι ο Καμαρίδης, επειδή είναι στην φύση του να μιλά με όλους, παρεξηγήθηκε και εξηγώ γιατί.

Αυτή την στιγμή που όλοι είναι εκτός στέγης και προσπαθούν να βρουν ή να δημιουργήσουν μία δική τους, πώς γίνεται να εκτοπίσουν τον αρχηγό της υπάρχουσας παράταξης και να ηγηθούν ενός «νέου» σχήματος;

Σύμφωνα όμως με την ηθική πολιτική, όσο αυτή είναι δυνατόν να υπάρχει με τα σημερινά δεδομένα, θα έπρεπε όλοι αυτοί, να μπούνε κάτω από την παράταξη με τον αρχηγό της που είναι ο Ιπποκράτης Καμαρίδης. Όλα τα άλλα είναι απλά προσωπικές φιλοδοξίες.

Μας μετέφεραν ότι ο ίδιος για το καλό της πόλης, φέρετε να είπε στους συνομιλητές του ότι, όποιος έχει αγαθούς σκοπούς για την πόλη και μπορεί να κινητοποιήσει μεγαλύτερο αριθμό πληθυσμού, με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση να παραχωρήσει την ηγεσία και να συνδράμει από οποιαδήποτε θέση θέλει προκύψει.