Καλή η μεταφορά των αδέσποτων σκύλων αλλά μήπως προηγούνται οι ΑΜΕΑ (;)

 

Με αφορμή την αγορά δύο οχημάτων τύπου βαν για τις ανάγκες των υπηρεσιών του δήμου Ξάνθης και ποιο συγκεκριμένα στο τμήμα  Πρασίνου και το άλλο για την περισυλλογή και μεταφορά των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, να υπήρχε πρόβλεψη από την δημοτική αρχή ενός οχήματος βαν για τις ανάγκες της μετακίνησης των ΑΜΕΑ.

Είναι γνωστό ότι η πόλη μας, παρ’ όλες τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε διάφορα σημεία και περιοχές της, είναι, κατά κοινή ομολογία αφιλόξενη για τους ΑΜΕΑ και τους πάσχοντες της πόλης.

Ποιο συγκεκριμένα μεταξύ των συμπολιτών μας υπάρχουν άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, με προβλήματα όρασης και ακοής που αδυνατούν να μετακινηθούν είτε για να πάνε σε κάποια δουλειά τους ακόμη και στο νοσοκομείο ή σε κάποιον ιδιώτη γιατρό για τις εξετάσεις τους. Με δεδομένο ότι το θέμα της μεταφοράς των ΑΜΕΑ μετά το κλείσιμο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στην πόλη μας και την υπαγωγή του στο ΕΚΑΒ και στο ΕΣΥ γενικά, θυμίζει θολό τοπίο και άκρως γραφειοκρατικό. Καλό είναι ο ίδιος ο δήμος Ξάνθης να αναζητήσει λύσεις εξυπηρέτησης τω δημοτών του.

Πρόταση λοιπόν σε έναν δήμαρχο ο οποίος θέλει να είναι αγαπητός στους συμπολίτες του, να διαμορφώσει ένα όχημα βαν και να εξυπηρετεί τους αδύναμους συμπολίτες μας, μεταφέροντας τους και γενικά εξυπηρετώντας τους.

Υπάρχει ακόμη μια ποιο φθηνή λύση. Το όχημα μεταφοράς του παλιού ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ σαπίζει λόγω έλλειψης οδηγού. Γιατί λοιπόν ό δήμος δεν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες να το πάρει, να διαθέσει έναν οδηγό και να εξυπηρετεί τους ΑΜΕΑ της πόλης του καθώς επίσης τους μαθητές των ειδικών σχολείων του νομού, με δεδομένο ότι το όχημα είναι ειδικό για αυτήν την δουλειά.

Ιδού λοιπόν κύριε δήμαρχε. Αντί να αγοράζετε οχήματα για τα σκυλιά, αγοράστε και ένα όχημα για τους ανθρώπους.