Αυτοδιοικητικές εκλογές. Μια ανάσα δρόμος

 

Πολλοί είναι αυτοδιοικητικοί που βλέπουν τον Μάιο πολύ μακριά και λένε ότι όταν θα έρθει η ώρα θα ανοίξουν τα χαρτιά τους και θα κοινοποιήσουν το πρόγραμμα τους για την πόλη της Ξάνθης, η οποία, εκτός από τα πετυχημένα πολιτιστικά της δρώμενα δεν έχει να παραθέσει κάτι αξιόλογο στην καθημερινότητα των Ξανθιωτών.

Το θέμα βέβαια δεν είναι οι ίδιοι οι υποψήφιοι οι οποίοι κατά τον γνωστό παλιομοδίτικο τρόπο, χτυπώντας τους ψηφοφόρους στην πλάτη ή βάζοντας βενζίνη στα αυτοκίνητα τους ή στην χειρότερη περίπτωση 20ρικο ή 50ρικο στον εκλογικό φάκελο, αλλά σκοπός είναι να μελετήσουν οι Ξανθιώτες τις πολιτικές προτεραιότητες αυτών που θα κληθούν να αποφασίζουν για αυτούς.

Σίγουρα, δεν είναι προς το «εκλογικό» συμφέρων των υποψηφίων να ανοίγουν τα χαρτιά ρους 6 μήνες ενωρίτερα από τις εκλογές, αλλά, είναι προς το συμφέρων  των ψηφοφόρων οι οποίοι θα μάθουν τον λόγο για τον οποίο ο υποψήφιος δήμαρχος ή σύμβουλος ζητά την ψήφο του.

Σε αυτή την λογική ο χρόνος διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι πολύ κοντά. Διαφορετικά το αυτοδιοικητικό σύστημα, θα λειτουργήσει στην λογική της αρπαχτής, υποχρεώνοντας για μία ακόμη φορά τους Ξανθιώτες, όταν βρεθούν μπροστά στην κάλπη, να θυμηθούν ότι είναι και λίγο συγγενείς και λίγο φίλοι φίλων με τους υποψήφιους και αναγκαστικά, η κάλπη, εκτός από τις ψήφους του Δροσερού θα βγάλει δήμαρχο με βάση το συναίσθημα του ψηφοφόρου και όχι την αξιολόγηση του υποψηφίου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ