Ο εξοπλισμός των νοσοκομείων και το «αυτόλιβάνισμα» του Χ. Μέτιου

 

Οι πολίτες της Περιφέρειας,  με χαρά πληροφορήθηκαν ότι ο Χ. Μέτιος Περιφερειάρχης της ΑΜΘ, εξοπλίζει με απαραίτητα τεχνικά υλικά και ενισχύει τις υποδομές σε τρία νοσοκομεία της Περιφέρειας αυτό του Διδυμοτείχου, Δράμας και Κομοτηνής με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσόν των 3 εκατομμυρίων ευρώ και μέχρι εδώ όλα καλά και άγια.

Αλλά η «αυτοπροβολή» των πολιτικών με αφορμή αυτό το γεγονός κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει γιατί ο κ. Μέτιος δεν έκανε κανένα απολύτως θαύμα ούτε είναι ιδιαίτερα φιλεύσπλαχνός και αποφάσισε, όλως τυχαίως προεκλογικά να μοιράσει χρήματα στα νοσοκομεία- πόπολο.

Είναι υποχρέωση του να έχουν οι πολίτες της Περιφέρειας την υγεία τους και είναι υποχρέωση του τα χρήματα που πληρώνουν οι άγρια φορολογούμενοι πολίτες να τα επιστρέψει ενισχύοντας την παιδεία, την υγεία και τις υποδομές- εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Γέφυρα του Ιάσμου είναι ακόμη γκρεμισμένη και η διάβαση στον Λίσσο ποταμό που αναγκάζει τους πολίτες για μία απόσταση 100 βημάτων να «φορτώνονται» 3 χιλιόμετρα δυστυχώς υφίστατε, άρα προς τι οι πανηγυρισμοί;

Με αφορμή την ανακοίνωση του περιφερειάρχη για το επίτευγμά του, το οποίο σαφώς και δεν είναι αμελητέο, απλά επιβεβαιώνεται στο πόπολο της Περιφέρειας ότι άρχισε η προεκλογική περίοδος και πρέπει κάπως οι πολιτικοί να δείξουν ότι αξίζουν την επανεκλογή τους. Μία δοκιμασμένη, παλιομοδίτικη λογική που παλιότερα όταν το 90% του πόπολου έτρωγε σανό έπιανε. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια και η “πολιτική αγραματοσύνη”  κάπως αμβλύνθηκε. Καιρός είναι οι παλιομοδίτες πολιτικοί του τόπου, να ρίχνουν λιγότερο σανό στην «πολιτική πελατεία» γιατί δεν τον τρώνε.

Κατά τα άλλα τα παραπάνω νοσοκομεία, εδώ και πολλά χρόνια έχουν ελλείψεις που πολλές φορές κόστισαν σε ζωές, τώρα, λίγο πριν τις εκλογές το θυμηθήκατε κύριο Μέτιο;