Ποιος θα επιβάλλει τον νόμο στην Ξάνθη; Μήπως οι υπεύθυνοι πρέπει να ελεγχθούν για παράβαση καθήκοντος;

 

ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ «ΧΑΝΟΥΝ» ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ;

 

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που θέτουν προς κάθε αρμόδιο οι χριστιανοί κάτοικοι του Πούρναλικ ζητώντας από την Αστυνομία της Ξάνθης να εφαρμόσει τους προβλεπόμενους νόμους.

Εκείνο όμως το ερώτημα που κάνει τους Χριστιανούς κατοίκους του Πούρναλικ να διερωτώνται είναι η «περίεργη» συμπεριφορά της Αστυνομίας η οποία με την ανοχή της, επιτρέπει να παρανομούν και να προκαλούν βάναυσα οι συμπολίτες μας μουσουλμάνοι που μένουν στο Πούρναλικ και το Δροσερό.

Είναι απορίας άξιο γιατί η Αστυνομία δεν επιβάλλει τον νόμο και επιτρέπει στους κατοίκους του Πούραλικ να βιάζουν στην κυριολεξία την οικογενειακή γαλήνη των υπολοίπων όταν σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο κλείνουν τους δρόμους με τους κάδους απορριμμάτων και στήνουν τα ηχητικά τους τα οποία σπάνε τα τύμπανα και ρημάζουν την οικογενειακή γαλήνη σε ακτίνα τουλάχιστον 10 τετραγώνων.

Η xanthitimes.gr το απόγευμα της Κυριακής δέχτηκε παράπονα – άλλωστε κατάντησε ρουτίνα- των μη μουσουλμάνων κατοίκων της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηλεκτρονική μας εφημερίδα στο παρελθών δέχτηκε απειλητικά τηλεφωνήματα και ορισμένοι εξ αυτών δεν στάθηκαν μόνο σε απειλές δια τηλεφώνου, αλλά επιτέθηκαν λεκτικά σε εκπρόσωπο της, λέγοντας ότι είναι δικαίωμά τους να τηρούν τα έθιμά τους και ότι η εφημερίδα στρέφετε κατά αυτών με τα συνεχή της δημοσιεύματα.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι η εφημερίδα δεν στρέφεται  σε κανενός τα έθιμα απλά απαιτεί από την πολιτεία να προστατεύσει τους υπόλοιπους Ξανθιώτες οι οποίοι θέλουν να ζήσουν την καθημερινότητα τους ως άνθρωποι και ως  βάναυσα φορολογούμενοι  πολίτες.

ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ

Η ώρα ήταν 20.00 απόγευμα Κυριακής όταν δεχτήκαμε το πρώτο τηλεφώνημα ευρισκόμενοι  καθ οδόν, επιστρέφοντας  από παραλία της Ξάνθης όπου και πληροφορηθήκαμε τον κακό χαμό σε κάθετο δρόμο της οδού Δράμας όπου κάποιοι κάτοικοι από το Πούρναλικ, έστησαν τον γάμο τους στην μέση του δρόμου κλείνοντας τον και η ορχήστρα με την ένταση της προκαλούσε το νευρικό σύστημα των πολιτών που δεν συμμετείχαν στον γάμο.

Σε πολύ λίγο χρόνο πλησιάσαμε στο Πούρναλικ μιας και έχουμε την τύχη – ατυχία – να έχουμε την έδρα της ηλεκτρονικής εφημερίδας και την κατοικία μας. Παράλληλα με εμάς κατέφθασαν και άλλοι γείτονες ερχόμενοι από την θάλασσα. Άλλωστε ήταν Κυριακή απόγευμα καλοκαιριού  και ο καθένας έχει αυτό το δικαίωμα. Δυστυχώς όμως, οι συμπολίτες μας που επέστρεψαν από τις παραλίες της Ξάνθης και είχαν την ατυχία να μένουν στην εν λόγω περιοχή της Ξάνθης,  βίωσαν στην κυριολεξία τον «βιασμό» της οικογενειακής τους γαλήνης αφού κανένας δε θα ήθελε να μένει στο σπίτι του έχοντας τα παράθυρα κλειστά με 35 βαθμούς Κελσίου.

Το δίλλημα μεγάλο. Να κλείσεις τις μπαλκονόπορτες για να βρεις την ησυχία σου από τα ουρλιαχτά – Άλλοι το λένε μουσική – ή να τα ανοίξεις και να γυρίζει το στομάχι σου από την δαιμονική μουσική που ξεπερνούσε κατά πολύ τα 50 ντεσιμπέλ που ορίζει ο νόμος σε κατοικημένη περιοχή.

Στις 20:45 ενημερώσαμε το κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας και πληροφορηθήκαμε από το όργανο ότι πολλοί κάτοικοι της περιοχής του Πούρναλικ ζήτησαν την συνδρομή της αστυνομίας. Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσε το όργανο, το περιπολικό ήταν σε επεισόδιο, τελειώνει και θα βρίσκεται σε πολύ λίγο χρόνο στο συμβάν.

Προφανώς το περιπολικό χάθηκε στους δρόμους τις Ξάνθης και μέχρι τις 23.00 που οι κύριοι έκαναν το «έθιμο» τους σε βάρος της οικογενειακής γαλήνης των υπολοίπων, αυτό,  δεν ενεφανίσθη για να επιβάλλει τον νόμο έτσι όπως αρμόζει σε μία ευνομούμενη πολιτεία.

Από αυτό το σημείο και μετά τα ερωτήματα που βασανίζουν τους Χριστιανούς κατοίκους του Πούρναλικ πολλά.

  1. Γιατί η αστυνομία της Ξάνθης δεν επιβάλλει τον νόμο;
  2. Τι άδεια έδωσε ο δήμος Ξάνθης για να πραγματοποιηθεί αυτό το έγκλημα;
  3. Ποιος ο ρόλος του κ. Ζειμπεκ σε όλη την ιστορία;
  4. Ποιος ο ρόλος συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων που προσπαθούν να αλιεύσουν ψήφους από το Πούρναλικ εγκληματώντας σε βάρος των υπολοίπων;
  5. Είναι παράβαση καθήκοντος από την πλευρά της αστυνομίας;
  6. Καταργήθηκε η ισονομία στην Θράκη;
  7. Οι εισαγγελικές αρχές γιατί δεν παρεμβαίνουν;

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να γράψουμε πάλι για την κατάργηση της ισονομίας στην Ξάνθη και για την παραβατικότητα που δείχνει η αστυνομία σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Τέλος ευελπιστούμε ότι οι εισαγγελικές αρχές της Ξάνθης θα ευαισθητοποιηθούν και ότι οι προϊστάμενοι της Αστυνομίας θα ζητήσουν εξηγήσεις από τα όργανα της  για την παράβαση καθήκοντος που διαπράττουν στο συγκεκριμένο θέμα.

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

 ΠΟΛΙΤΗΣ Α΄Σαν πολίτες ενός κράτους που το πληρώνουμε πολύ ακριβά, αυτό οφείλει να μας σέβεται και να μας προστατεύει και οι δημόσιοι λειτουργοί του οφείλουν την εφαρμογή των νόμων για την σωστή λειτουργία της κοινωνίας μας. Στην αγωγή του πολίτη γραφή πως κάθε δικαίωμα γεννά μια υποχρέωση. Έτσι αν το πάρουμε αντίστροφα θα δούμε πως είναι δικαίωμα μας και υποχρέωση των αρχών, εφόσον εμείς είμαστε νομοταγείς, αυτές να προστατεύουν τα δικαιώματά μας. Καλό βράδυ.

ΠΟΛΙΤΗΣ Β΄. χαχαχαχα….και εσύ μπες στην σειρά

ΠΟΛΙΤΗΣ Γ΄. Είναι της ειδικής κατηγορίας πολιτών; από αυτούς που κλέβουν και δεν τους αγγίζει η δικαιοσύνη;……κατάλαβες γιατί;….εντολές έχουν…

ΠΟΛΙΤΗΣ Δ΄ Ε τα ίδια αντιμετωπίζουμε και στο πάρκο της Χρύσας, έχω να κοιμηθώ μια εβδομάδα, άστα χαμένη υπόθεση.

Αν κάποιος ψάξει στο facbook θα βρει δεκάδες ίσως και εκατοντάδες παρόμοια σχόλια, δείγμα πλέον ότι η πολιτεία δεν ακούει τους πολίτες της.