Η… κατάσχεση της … «καρέκλας» … καφενείου

Δύο Αστυνομικοί, δύο υπάλληλοι του δήμου και ένας … εγκληματίας καφετζής που έβγαλε δύο σπασμένα τραπεζάκια από τα πέντε συνολικά που διαθέτει έξω στην δροσιά στον πεζόδρομο στην Βενιζέλου. Μάλιστα, τα δύο τραπεζάκια δεν ήταν δικά του αλλά καταγγέλθηκε στον δήμο από κάποιον «γείτονα» ότι εγκληματεί σε βάρος της οικονομίας ο εν λόγω καφετζής, που πουλάει πέντε καφέδες το πρωί στους συνταξιούχους και άλλους πέντε το βράδυ.

Δύο υπάλληλοι του Δήμου πήγαν στο καφενείο του εν λόγου καφετζή συνοδεία αστυνομικών, να κατάσχουν τα πειστήρια του εγκλήματος. Δύο ξύλινα τραπέζια που το ένα ήταν σπασμένο.

Με αφορμή τις κατά καιρούς δηλώσεις του δημάρχου ότι ο νόμος εφαρμόζεται σε όλους απαρέγκλιτα απλά εμείς θα τον ρωτήσουμε. Είναι έτσι; Εφαρμόζεται σε όλους τους Ξανθιώτες επαγγελματίες ο νόμος; Πληθώρα δημοσιευμάτων του τοπικού τύπου μιλάνε για το αντίθετο. Εμείς απλά θα πούμε στην δημοτική αρχή η οποία θα στείλει τον «εγκληματία» καφετζή στο δικαστήριο και θα του επιβληθεί, κύριος είδε πόσο μεγάλο πρόστιμο, υποθέτουμε ότι το πρόστιμο που θα επιβληθεί στον «εγκληματία» καφετζή θα ξεπερνά κατά πολύ την αξία του καφενείου που το συνολικό του εμβαδόν δεν ξεπερνά τα 3Χ5 μέτρα και το οποίο φυσικά νοικιάζει.

Στην τελική θα μας πει κάποιος ότι ο δήμος καλά κάνει και εξαντλεί την αυστηρότητα του απέναντι στην παρανομία και καλά κάνει και «συλλαμβάνει» τους εγκληματίες και παρανομούντες. Είναι όμως έτσι; Δύο σπασμένα τραπεζάκια όλα και όλα σε μία γωνιά όπου συχνάζουν γεροντάκια κύριε δήμαρχε. Το έλεος που πήγε; Μήπως ο καφετζής είναι φίλος πολιτικού σου αντιπάλου; Αναρωτιούνται όλοι για αυτήν σκληρή εφαρμογή του νόμου