Δεν πείθει ο Π. Σγουρίδης με την «αναβάθμιση» των μουφτήδων στην Θράκη

 

Μάλλον δεν μας τα λέει καλά ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Σγουρίδης με την ανάρτηση του στο τουίτερ σχετικά με την συνταξιοδότηση των νόμιμων μουφτήδων και την κατάληψη των θέσεων τους κατά πάσα πιθανότητα από «αρεστούς» της Άγκυρας. Λέει συγκεκριμένα στην ανάρτηση του ο κ. Σουρίδης.

Περισσότερα

«Οι #ΑΝΕΛ στην τροπολογία για τις #Μουφτείες διασφάλισαν το θεσμικό κύρος του Μουφτή και μετά την συνταξιοδότηση του με ενεργό αναβαθμισμένο ρόλο αναγνωρίζοντας την χρόνια προσφορά του κ το διεθνές κύρος του . Εκλογή Μουφτή δεν μπορεί να υπάρξει».

Δηλαδή για να καταλάβουμε μετά την συνταξιοδότηση τους οι νόμιμοι μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής θα έχουν θεσμικό ρόλο; Θα είναι μουφτίδες στην θέση των νέων μουφτήδων; Έχετε δει εσείς πολλούς «συνταξιούχους» να έχουν θεσμικό ρόλο; Και ποιόν ακριβώς αναβαθμισμένο ρόλο θα έχουν κύριε Σγουρίδη;

Θα προσληφθούν μήπως ως σύμβουλοι στο Υπουργείο Παιδείας και δίπλα στον υπουργό που τους καρατομεί;

Μήπως είναι καιρός η κυβέρνηση να πάψει να πουλάει «σανό»;

Ή μήπως εννοείτε αναβάθμιση θεσμικού κύρους ότι η κυβέρνηση θα διορίσει άλλους νεότερους; Πιθανότατα αρεστούς στην Άγκυρα και οι συνταξιούχοι μουφτήδες θα τους συμβουλεύουν.

Αν είναι έτσι δεν πρέπει πρώτα να καθοριστεί αν θα γίνει αυτό, δηλαδή ότι θα τοποθετήσει ως οφείλει η κυβέρνηση άλλους στην θέση τους και δεν θα ανοίξει το δρόμο στην εκλογή των μουφτήδων, πάγιο αίτημα της Τουρκίας;

Μάλλον θα πρέπει αυτό κ. Σγουρίδη να αποσαφηνιστεί διαφορετικά θα ταυτιστείτε και εσείς με τους Συριζαίους οι οποίοι έχουν γραμμένη την Ελλάδα στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και αυτό γιατί κανένας δεν πιστεύει ότι ο Σύριζα δεν θα τοποθετήσει αρεστούς στον Ερντογάν μουφτήδες.

Φυσικά το ερώτημα παραμένει γιατί τώρα η συνταξιοδότηση των μουφτήδων; Ξανακερδίστε τις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ αντάμα και μετά αλλάξτε τους αλλά τώρα, μέσα στην προεκλογική περίοδο;

Αντιλαμβάνονται όλοι σε τούτον τον τόπο ότι η κυβέρνηση στηρίζει την ύπαρξη της στους τρείς μειονοτικούς ψήφους των οποίων τα αιτήματα καθοδηγούνται από αλλού.

Αποφασίστε λοιπόν την συνταξιοδότηση των μουφτήδων μετά τις εκλογές αν μπορείτε και τολμάτε να πάτε κόντρα στο θέλημα των τριών.