Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Φιλίας, θέσαμε το φλέγον ερώτημα στην Δέσποινα Καμπούρη και πήραμε μια απάντηση που θα συζητηθεί.

Ως ένα κατεξοχήν ανδρικό site, το Ratpack.gr έχει εστιάσει στο θέμα της «ανδρικής φιλίας» πάμπολλες φορές και σε διάφορες προεκτάσεις του. Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας γαρ, είπαμε να μην αναλωθούμε σε κοινοτυπίες και να το πάρουμε αλλιώς.

Βάζουμε στο μικροσκόπιο ένα ζήτημα που πέφτει στο τραπέζι συχνά-πυκνά και όταν αυτό το τραπέζι είναι μεικτό, αποτελείται δηλαδή από άτομα και των δύο φύλων, προκαλεί εντάσεις και -9 στις 10- τα γέλια των αντρών.

Γιατί, αντικειμενικά τώρα, οι τελευταίοι είναι κάπως δύσπιστοι όταν ακούν ατάκες του τύπου «αεφέ μου δεν είμαι καλά σήμερα, θα βγω για ένα ποτάκι με την κολλητή μου την Μαρία να τα πιούμε και να πάρω και καμιά συμβουλή της προκοπής».

Το αυτό υποστηρίζει και η συντακτική ομάδα τούτης εδώ της διαδικτυακής γωνιάς: ΦΙΛΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ. Προσοχή: μιλάμε για κολλητιλίκια, για νοητούς δεσμούς αίματος και αφοσίωσης, για δέσιμο που υπερβαίνει συνήθως ακόμη και το αντίστοιχο που παίζει με τους ίδιους σου τους συγγενείς. Δεν μιλάμε για το παπατζιλίκι της δήθεν στενής σχέσης με άτομο του αντίθετου φίλου, το οποίο εξαντλείται σε έναν καφέ ανά δεκαήμερο με ελαφροελαφρές κουβεντούλες που αποκλείουν το 80% της ανδρικής ατζέντας.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, αποφασίσαμε να πάρουμε τη γνώμη της γλυκύτατης Δέσποινας Καμπούρη. Άνετη, φιλική, ακομπλεξάριστη, η διευθύντρια του Queen.gr όχι μόνο δέχτηκε να μοιραστεί μαζί μας τις σκέψεις της, αλλά επιχειρηματολόγησε φανατικά υπέρ της φιλίας ανάμεσα στα δυο φύλα βάζοντάς μας σε σκέψεις, θα τολμούσαμε να πούμε, για το δογματικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζαμε μέχρι σήμερα το ζήτημα.