ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΟΥΦΤΗΔΩΝ ΩΣ ΙΕΡΟΔΙΚΕΣ, ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΩΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ

 

Σύμφωνα με την “Θ” η κυβέρνηση κατ’ απαίτηση Ερντογάν, με την “συνταξιοδότηση” των επίσημων μουφτήδων ανοίγει τον δρόμο στα πρωτοκλασάτα “θρησκευτικά” στελέχη του Τουρκικού Προξενείου να πάρουν την θέση του “εκλεγμένου” μουφτή πάρα τις αντιδράσεις των φορέων της Θράκης.

Το έφεραν από δω το πήγαν από εκεί βρήκαν την ιδανική ( κατά την άποψή τους) φόρμουλα ώστε χρυσώνοντας  το χάπι στους θιγόμενους, να νομοθετήσουν τον… εξοστρακισμό τους…  Ο λόγος για την ειλημμένη απόφαση της Κυβέρνησης να ΔΙΩΞΕΙ τους νόμιμους μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, μόλις τρία χρόνια πριν την ευδόκιμη ολοκλήρωση της θητείας τους και όλα αυτά μετά την απαίτηση του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στον Έλληνα Πρωθυπουργό,  μία ωμότατη παρέμβαση στα εσωτερικά πράγματα της χώρας που για ακόμη μία φορά έγινε αποδεκτή χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Η ΠΡΕΜΟΥΡΑ

Παρόλο το γεγονός οτι η χώρα διανύει μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της νεότερης ιστορίας της και πόσο μάλλον μετά και τα πρόσφατα συμβάντα με τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική (Τα δεκάδες θύματα από τις οποίες δεν έχουν προλάβει ακόμη να.. ενταφιαστούν)  παρόλα αυτά η κυβέρνηση βρήκε τρόπο να “απαλλαχθεί” από τους νόμιμους μουφτήδες δια της μεθόδου της… συνταξιοδότησης. Και μόνο το γεγονός ότι το θέμα θα συζητηθεί αύριο στην επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας την ημέρα δηλαδή που κλείνει για τις θερινές διακοπές η Βουλή  (όποτε δεν θα μπορέσει να έρθει προς συζήτηση στην ολομέλεια) σημαίνει ότι υπάρχει σαφής ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ώστε να τελειώνει μία και καλή αυτή η υπόθεση με βάση τις δεσμεύσεις της χώρας σε ξένα συμφέροντα.. Το σκεπτικό τις πρότασης καταρρίπτει κάθε έννοια ισονομίας και ισοπολιτείας αφού η συνταξιοδότηση των μουφτήδων μετά το 67ο έτος της ηλικίας τους αιτιολογιέται με βάση την ανάλογη ηλικία που συνταξιοδοτούνται και οι δικαστικοί εκλαμβάνοντας την αρμοδιότητα του ιεροδίκη που έχουν οι μουφτήδες.. Το γεγονός ομως ότι οι νόμιμοι μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής είναι πρωτίστως ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ  και όπως οι Μητροπολίτες  δεν συνταξιοδοτούνται στα 67 τους χρόνια παρά μένουν ισόβια ή έστω μέχρις ότου μπορούν να εκτελούν τα καθήκοντά τους) προφανώς δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη..

 

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Με το που διέρρευσε η είδηση της” υπόγειας” πρωτοβουλίας που αναλαμβάνεται σε μία ιδιαίτερα πονηρή περίοδο, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από πολλούς κύκλους της Θράκης.. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι ίδιοι οι Μητροπολίτες Ξάνθης και Ροδόπης συντάχθηκαν με την άποψη ότι δεν μπορεί κατά αυτή την έννοια και αυτόν τον τρόπο να ΕΚΔΙΩΧΘΟΥΝ οι μουφτήδες, ενώ με κατεπείγουσα επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ( ο οποίος θα αναλάβει και την τελική ευθύνη υπογραφής του σχετικού προεδρικού διατάγματος)  ζητείται η μη αποδοχή της πρότασης του Υπουργείου Παιδείας για τους προαναφερόμενους λόγους..

 

ΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ..

Ως  γνωστόν  στις  αρχές του μήνα ο κ Γαβρόγλου είχε προσκαλέσει τον μουφτή Ξάνθης στην Αθήνα για τον ενημερώσει γύρω από την απόφαση της κυβέρνησης και δια της παρουσίας του διπλωματικού συμβούλου του πρωθυπουργού κυρίου Καλπαδάκη ζητήθηκε η παραίτηση του μουφτή Ξάνθης και εν συνεχεία του μουφτή Κομοτηνής ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα ο ολος σχεδιασμός . Μετά την άρνηση όμως του κυρίου Σινίκογλου προφανώς μπήκε μπροστά άλλο σχέδιο για να καταλήξουν την ημέρα που η Βουλή κλείνει για τις θερινές διακοπές να προτείνουν την… συνταξιοδότησή τους και άρα την αποπομπή τους με ένα θεωρητικά εύλογο επιχείρημα. Γεγονός που καταδεικνύει και την ΠΡΟΘΕΣΗ από πλευράς της κυβέρνησης να τελειώνει μία και καλή με τους νόμιμους μουφτήδες ώστε να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την εκλογή των μουφτήδων χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει οριστεί το εκλεκτορικό σώμα. Αντί όλα αυτά δηλαδή να γίνουν στη βάση ενός συντονισμένου και συντεταγμένου σχεδίου και αφού προηγουμένως να έχουν διερευνηθεί να έχουν συζητηθεί και να έχουν καταλήξει στο ποιοι θα είναι αυτοί που θα εκλέξουν τους νέους μουφτήδες, η κυβέρνηση επιλέγει πρώτα να απαλλαγεί από τους παρόντες και στη συνέχεια να ανοίξει  την ατζέντα για όλα τα παραπάνω..

 

ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ…

Μετά από αυτή την εξέλιξη  επικρατεί μία ιδιαίτερη ευφορία στους κόλπους του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και φυσικά στους κόλπους των δύο ψευδομουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής οι οποίοι βλέπουν να υλοποιούνται τα σχέδια και οι απαιτήσεις τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εμείς θα περιμένουμε ωστόσο να δούμε ποια θα είναι η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά και την αντίδραση που έχει εκδηλωθεί από πλευράς των Θρακιώτικων φορέων για να καταλάβουμε εντέλει ΠΟΙΟΣ κάνει κουμάντο στην ΘΡΑΚΗ