Στην αντεπίθεση ο Ψινάκης λίγο πριν την πρόταση μομφής

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης έδωσε την δική του απάντηση για το που βρισκόταν την ώρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι έδωσε μιλώντας στη RealNews. Ο ίδιος σχολίασε όσα ακούγονται για την απουσία του από την περιοχή τις πιο κρίσιμες ώρες που πέρασε ποτέ.

«Ήμουν στο Δημαρχείο. Την ώρα της φωτιάς προσπαθούσα να πλησιάσω. Την ώρα που καίγονταν όλα ήμουν αποκλεισμένος. Ήμουν αποκλεισμένος στη Μαραθώνος γιατί είχαν μπλοκάρει τις εισόδους. Είμαι εδώ στο δημαρχείο, όπου έχω στήσει ένα κέντρο επιχειρήσεων και δεν έχω λείψει στιγμή από την ώρα που έφτασα τα ξημερώματα της Τρίτης. Όταν δουλεύεις μέρα – νύχτα, δεν έχεις το χρόνο, ούτε τη διάθεση να τρέχεις στα κανάλια και να κάνεις δηλώσεις. Η τραγική διαχείριση μιας πολύνεκρης κρίσης απαιτεί συντονισμό πολλών φορέων και δουλειά», σημείωσε ο Ηλίας Ψινάκης.

«Δεν λέει ο κόσμος ότι ήμουν απών από τη μάχη με τις φλόγες. Αυτό το υποστηρίζουν κάποιοι δημοσιογράφοι και συγκεκριμένα καιροσκόποι με μικροπολιτικά κίνητρα. Να έτρεχα να βγω στα κανάλια για να με δουν ότι είμαι εδώ και να παρατήσω τον συντονισμό; Την ώρα εκείνη που καιγόταν ο Δήμος μας ήμουν εκτός… Ναι. Δεν μπορούσα να μπω από τη Μαραθώνος, είχαν αποκλειστεί οι δρόμοι και έδινα εντολές μέσω τηλεφώνου. Είναι δικαίωμά τους να λένε και να γράφουν ό,τι θέλουν. Εγώ κάποια στιγμή θα τα βγάλω όλα στη φόρα. Αυτή τη στιγμή προέχει να τακτοποιήσω το δήμο. Να βρούμε τους νεκρούς, να δείξουμε έναν σεβασμό σε όλο αυτό», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Εν τω μεταξύ, την παραίτηση του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, απαιτούν πλέον περισσότεροι από τους μισούς δημοτικούς συμβούλους και μάλιστα προτίθενται να καταθέσουν σχετικό αίτημα στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου!

Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες του notioanatolika.gr, έχει ήδη ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών δημοτικών συμβούλων προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μαραθώνα στη διάρκεια της οποίας θα ζητηθεί από τον δήμαρχο η παραίτησή του!

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του notioanatolika.gr, έχουν συλλεγεί 20 υπογραφές από τους συνολικά 33 δημοτικούς συμβούλους ενώ για τη διενέργεια συμβουλίου, απαιτείται μόλις το 1/3, δηλαδή 11!

Η προσπάθεια συλλογής υπογραφών συνεχίζεται ενώ αναμένεται το πρωί της Δευτέρας να πρωτοκολληθεί το σχετικό αίτημα στη γραμματεία του προεδρείου του δ.σ. ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία που ορίζει ο νόμος για τη διεξαγωγή της συνεδρίασης.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες του notioanatolika.gr η συνεδρίαση – εφόσον το αίτημα με τις υπογραφές κατατεθεί το πρωί της Δευτέρας – μπορεί να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή!

Στη διάρκειά της θα ζητηθεί η παραίτηση του δημάρχου – δεν προβλέπεται από τον νόμο δυνατότητα αποπομπής του αφού εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες – και όπως είναι φυσικό αυτή θα πραγματοποιηθεί σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα είτε εμφανιστεί είτε όχι ο κ. Ψινάκης!