Έκανε το θαύμα του ο Αλέκος Κυριακίδης πάλι. Αρνήθηκε την υπογραφή του στο αίτημα των … 16 συμβούλων προς το προεδρείο του ΔΣ για να συζητηθεί και να καταλογιστούν τυχών  πολιτικές ευθύνες στον αντιδήμαρχο  Θωμά Ηλιάδη για το γρονθοκόπημα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μ. Φανουράκη από τον γιό του, επειδή ο δεύτερος ζήτησε την παραίτηση του πατέρα του ασκώντας του  κριτική ως αντιδημάρχου.

Μεταξύ των 16 συμβούλων που ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ήταν και ο Αλέκος Κυριακίδης, ο οποίος σε μία προσπάθεια να πατήσει σε δύο βάρκες, δηλαδή να τα έχει καλά με τον δήμαρχο αλλά να συμφωνεί και με την αντιπολίτευσης, μάλλον έκανε χειρότερα τα πράγματα παρά τα «έστρωσε».

Γίνεται αναφορά σε «δύο βάρκες» γιατί ναι μεν ο Αλέξανδρος Κυριακίδης εκλέχθηκε με την παράταξη Δημαρχόπουλου, ενίοτε όμως ασκεί και αντιπολίτευση. Σε αυτή την λογική συμφώνησε, υπέγραψε; Δεν υπέγραψε το αίτημα; Ουδείς το γνωρίζει.

Την ώρα που ο πρόεδρος Γιάννης Δρεμσίζης διάβαζε τα ονόματα των συμβούλων που ζήτησαν να συζητηθεί το προαναφερόμενο θέμα και όταν έφτασε στον Α. Κυριακίδη ο ίδιος αρνήθηκε την υπογραφή του στο εν λόγω κείμενο; Διευκρινίζοντας ωστόσο ότι συμφώνησε να συζητηθεί αλλά δεν υπέγραψε.

Ακολούθησε τελικά, εκτός του κτιρίου του δημαρχείου έντονος διαπληκτισμός μεταξύ Φανουράκη, Ανταμπούφη και Κυριακίδη, μένοντας η αίσθηση στην ατμόσφαιρά ότι «άδειασε» μεν ο Κυριακίδης μεν  τους «16», συμφωνεί δε μαζί τους.

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.