Σε απάντηση του από 25/7/2018 δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «…» (Δε αναφέρουμε το όνομα της εφημερίδας),  με θέμα ‘Θέρμες-Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα…’ ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

 

Η οδός Λουτρά Θερμών – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα χαρακτηρίζεται ως «τριτεύον οδικό δίκτυο τοπικού χαρακτήρα» και, κατά συνέπεια, δεν εμπίπτει στην ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, η οποία πρέπει να επιλαμβάνεται, βάσει των κείμενων διατάξεων, για το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο εντός των ορίων της.

Παρά ταύτα, επειδή κανείς δεν επιλαμβάνεται της οδού αυτής, κάθε χρόνο η Περιφέρεια Α.Μ.Θ., κατόπιν προτάσεων της Π.Ε. Ξάνθης (του Αντιπεριφερειάρχη και των υπηρεσιών της), διαθέτει αρκετά κονδύλια για τα παρακάτω:

α)αποχιονισμό

β)κοπή βλάστησης

γ)έργα συντήρησης.

 

Πράγματι, εντός του Α΄ Εξάμηνου 2018, η Περιφέρεια Α.Μ.Θ.- Π.Ε. Ξάνθης:

 

α) έχει αποχιονίσει την εν λόγω οδό (καθαρισμός και ρίψη άλατος) τουλάχιστον είκοσι πέντε (25)φορές, και σε αργίες ή νυκτερινές ώρες

 

β) έχει προβεί, τουλάχιστον εννέα (9) φορές (εκ των οποίων η τελευταία στις 8-7-2018), σε άρση καταπτώσεων

 

γ)η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων έχει δημοπρατήσει, με ηλεκτρονικό διαγωνισμό, στις 15-03-2018 το έργο «Συντήρηση οδού από Λουτρά Θερμών έως Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα», που χρηματοδοτείται από το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης της Π.Α.Μ.Θ. και έχει προϋπολογισμό 100,000 €, για το οποίο έργο έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος, ο οποίος έχει κληθεί για  υπογραφή συμφωνητικού, με βάση τις διαδικασίες και τις προθεσμίες, που προβλέπει ο Ν. 4412/16 για τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς και θα προχωρήσει άμεσα στην εκτέλεσή του.