Πάνω από 20 νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από τις φονικές πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αττική, σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

«Οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 88 ενήλικες εκ των οποίων οι 11 είναι σοβαρά, καθώς και 16 παιδιά», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην Κινέτα, η πυρκαγιά ξέσπασε στις 12:00 και παρέμενε μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας ανεξέλεγκτη.

Δεκάδες σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες με την κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου, αλλά και τα δρομολόγια του προαστιακού, να διακόπτονται.

Λίγες ώρες μετά, γύρω στις 17:00, εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή της Πεντέλης, από όπου εξαπλώθηκε και σε άλλες περιοχές της ανατολικής Αττικής, μεταξύ των οποίων το Μάτι και ο Νέος Βουτζάς.

Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει ζημιές σε αρκετά σπίτια στις περιοχές Νταού Πεντέλης, Μάτι και Νέος Βουτζάς, ενώ απομακρύνθηκαν παιδιά από κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.

Παράλληλα, πολλοί κάτοικοι των περιοχών απομακρύνθηκαν, με δική τους πρωτοβουλία. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι, ενώ η πυρκαγιά έχει πολλά μέτωπα. Στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Βουτζά 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ομάδες εθελοντών με δικά τους οχήματα.

Το βράδυ της Δευτέρας η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κήρυξε τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ο πρωθυπουργός επέστρεψε εσπευσμένα από τη Βοσνία όπου βρισκόταν.

Τζανακόπουλος: Ο αριθμός των νεκρών υπερβαίνει τους 20

Ο αριθμός των νεκρών υπερβαίνει τους 20 δήλωσε πριν από λίγο ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας 102 είναι οι ενήλικες εγκαυματίες -τραυματίες από τους οποίους οι 11 παραμένουν διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Επίσης υπάρχουν και 16 παιδιά με εγκαύματα και τραύματα.