«Ο Θωμάς Ηλιάδης είναι ένας καλός αντιδήμαρχος, ένας έντιμος άνθρωπος, ένας αυτοδιοικητικός που τον έχει ανάγκη η πόλη, τον αγαπούν οι Ξανθιώτες, τρέχει από το πρωί έως το βράδυ επιλύοντας προβλήματα καθημερινότητας, δίνει λύσεις, αγαπά την πόλη και το Δήμο του και χαίρει της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης του Δημάρχου και των συναδέλφων του».

Αυτά είπε ο δήμαρχος Ξάνθης στο Δημοτικό ραδιόφωνο για τον στενό του συνεργάτη Θ. Ηλιάδη. Άλλωστε αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει και θα σε πλακώσει.

Επειδή ακούσαμε σχόλια για την κριτική που ασκούμε στον Αντιδήμαρχο των Τεχνικών υπηρεσιών Θ. Ηλιάδη θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτήν την περίοδο είναι ο  μόνος από τους διαθέσιμους συμβούλους του δημάρχου  που έχει «δεμένους» ψήφους για την παράταξη Δημαρχόπουλου είναι ο  Θ. Ηλιάδης και αυτό το αντιλαμβάνονται οι πάντες. Σε αυτή τη λογική ο Ηλιάδης, «γράφει» και κάποια  εις βάρος του σχόλια.

Επίσης θα πρέπει να σημειώσουε ότι και εμείς πολλές  φορές κριτικάρουμε τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμά Ηλιάδη, όμως αυτό δεν σημαίνει πώς δεν αναγνωρίζουμε ότι ο Θ. Ηλιάδης είναι   δραστήριος, ακούραστος και «τρέχει» να στηρίξει την έτσι και αλλιώς δύσκολη καθημερινότητα των Ξανθιωτών. Άλλωστε τα «καλά» (καρποφόρα) δένδρα πετροβολούν. Ο Θωμάς Ηλιάδης δέχεται την κριτική όταν αυτή είναι στα πλαίσια της ευπρέπειας. Η xanthitimes.gr ασκεί κριτική στον Θ. Ηλιάδη και δεν έχει κανένα πρόβλημα όταν πράττει κάτι θετικό γι την πόλη να τον συγχαρεί και να του δώσει τα εύσημα.