«Η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε εκδώσει τους Τούρκους που αυτομόλησαν κατά την διάρκεια πραξικοπήματος»

Μία δήλωση της κ. Μπακογιάννη άξια της «προσφοράς» της στα Ελληνοτουρκικά όσο ήταν στο ΥΠΕΞ με τον Σαμαρά.

Όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος και η Μπακογιάννη στην θητεία της σαν ΥΠΕΞ αλλά και δεξί χέρι αρχηγών του κόμματος της ΝΔ, δεν έβαλε ούτε ένα λιθαράκι, τουλάχιστον δεν φάνηκε στα Ελληνοτουρκικά.

Όσο δε για την Θράκη ακόμη χειρότερα αφού για να διατηρήσει την όποια πρόσβαση της στην μειονότητα της Ξάνθης, δεν απάντησε στην τελευταία της επίσκεψη αλλά ούτε και παλαιότερα στην επίσκεψη της στον Εχίνο σαν Υπουργός τι θα κάνει με τους ψευτομουφτήδες, με τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία, και την παράνομη δραστηριότητα του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή.

Ώσπου ήρθε και έδωσε το τελειωτικό χτύπημα: «Η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε εκδώσει τους Τούρκους που αυτομόλησαν κατά την διάρκεια πραξικοπήματος».

Σαφώς και τα ερωτήματα είναι πολλά και οι λόγοι άγνωστοι αυτής της δήλωσης σίγουρα όμως έχει να κάνει με την προσωπική της ανάδειξη και της ισχυροποιημένης (;) θέσης της στο κόμμα της ΝΔ. Πιθανών να έχει να κάνει και με τις «καλές» σχέσης του εχθρού της Χώρας,  Ερντογάν.

Αν δεν απατόμαστε, αυτές τις σχέσης, η πολύξερη Ντόρα τις ονόμασε «διπλωματία» στην τελευταία της επίσκεψη κατά την διάρκεια της «στέψης» του Ερντογάν του μεγαλοπρεπή. Αλήθεια πόση «διπλωματία» κρύβει το γεγονός ότι οι Τούρκοι Αξιωματικοί ήταν πραξικοπηματίες και όχι πολίτες που δεν συμφωνούν με τις πρακτικές του δικτάτορα Ερντογάν; Ξέρει κάτι παραπάνω η Ντόρα; Της είπε ο Ερντογάν ότι είναι πραξικοπηματίες εχθροί της Τουρκικής «Δημοκρατίας» και αμέσως η Ντόρα έτρεξε να συμφωνήσει μαζί του; Άραγε συμφωνεί και για την εκλογή των μουφτήδων στην Ξάνθη από ακραία μειονοτικά στοιχεία ελεγχόμενα πλήρως από την εχθρική Τουρκία;