Ο λόγος για τον (πεζόδρομο) της παρόδου Μπρωκούμη που επί σειρά ετών οι Ξανθιώτες αλλά και οι καταστηματάρχες γνώριζαν σαν πεζόδρομο. Βοηθούσε σε αυτήν την εντύπωση και το γεγονός ότι είναι πλακόστρωτο.

Ξαφνικά, όπως μας είπαν οι γείτονες, ο δρόμος από πεζόδρομος, τα τελευταία είκοσι χρόνια, μετατράπηκε σε δρόμο διπλής κυκλοφορίας με απόφαση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμά Ηλιάδη ξεσηκώνοντας την αντίδραση της γειτονιάς η οποία βλέπει τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής για να κάνει όπως λένε οι γείτονες απλά, τα πράγματα χειρότερα. Βέβαια, οι φωτογραφίες της XanthiTimes.gr μαρτυρούν το άκαιρο του πράγματος αφού εκείνος ο χώρος (δρόμος διπλής κυκλοφορίας κατά την εκτίμηση Θ. Ηλιάδη) ήταν μία όαση στην πολύβουη περιοχή της Μπρωκούμη και των 12 Αποστόλων.

Το παρασκήνιο λέει ότι πριν από λίγο καιρό, όταν ο (δρόμος) χρησιμοποιούνταν από τους γείτονες σαν πεζόδρομος και χώρος συνάθροισης των παιδιών,  καθώς ένα καφενεδάκι ολοκλήρωνε την εικόνα της γαλήνης, μία καταγγελία ενός γείτονα, στάθηκε η αφορμή στην χωρίς κρίση πολιτική παρέμβαση του αντιδημάρχου. Κάποιοι γείτονες, επειδή θεωρούνταν πεζόδρομος στην αρχή του και από την πλευρά των 12 Αποστόλων πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους με αποτέλεσμα κάποιος από τους καταστηματάρχες να ενοχληθεί, να καλέσει τον αντιδημαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών Θ. Ηλιάδη, να παραπονεθεί και ο κ. Ηλιάδης, έκανε αυτό που προβλέπει ο νόμος(;) την εύκολη λύση λένε οι γείτονες. Δηλαδή  έβαλε ταμπέλες και τον έκανε δρόμο διπλή κυκλοφορίας.

Η είδηση είναι ότι στην πράξη, με την παρέμβαση του αντιδημάρχυ, ένας πεζόδρομος γίνεται δρόμος διπλής κυκλοφορίας, απαγορεύοντας στην ουσία το καφενεδάκι να απλώσει τις καρέκλες και τα τραπεζάκια του και φυσικά τα παιδάκια της γειτονιάς να συγκεντρώνονται σε ένα ασφαλές σημείο της Ξάνθης.

Όταν οι λύσεις που δίνονται από την διοίκηση του δήμου, όχι για να καλυτερέψει η ποιότητα ζωής των δημοτών, αλλά για να τηρηθεί το «γράμμα» του νόμου, τότε η πολιτική πάει περίπατο.

dav

dav

dav

dav