Όχι δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας αυτά που θα διαβάσετε ποιο κάτω. Είναι οι πολιτικοί σχεδιασμοί ανθρώπων της αντιπολίτευσης του δήμου Ξάνθης και οι συσχετισμοί που θα τους δώσουν την νίκη.

Αντικειμενικός Σκοπός η πολιτική καταβαράθρωση του Δημάρχου Χ. Δημαρχόπουλου.

Τρίβει τα χέρια της η «ενωμένη» αντιπολίτευση του δήμο Ξάνθης ελέω απλής αναλογικής αφού πλέον εκφράζουν την βεβαιότητα ότι  στις επόμενες εκλογές θα εκλεγεί μεν ο Χ. Δημαρχόπουλος αλλά δεν θα μπορέσει να σχηματίσει την απαραίτητη πλειοψηφία σε συμβούλους στην νέα διοίκηση με δεδομένου ότι τώρα πλέον μπορούν όλοι οι υποψήφιοι επικεφαλής των παρατάξεων να είναι υποψήφιοι.

Μάλλον τους «λύνει» τα χέρια ο Κλεισθένης αφού μέχρι τώρα ήταν αναγκασμένοι να σκέφτονται και να σχεδιάζουν την ενιαία παράταξη η οποία θα κατέβαινε απέναντι στον Δημαρχόπουλο για να «πάρει» τον δήμο αλλά ήταν πολλοί οι «μνηστήρες» της αρχηγίας, ενώ τώρα, θα κατέβουν ο καθένας ξεχωριστά και έτσι θα αναγκαστεί ο Δημαρχόπουλος να «μοιραστεί» μαζί τους την εξουσία.

Αυτό είναι σε αδρές γραμμές το σχέδιο, σημειώνοντας μάλιστα ότι κάποιοι –σχεδόν όλοι από την αντιπολίτευση –  έχουν σύμμαχο την ΝΔ του Μητσοτάκη.

Διευκρινίζοντας αναφέρουν ότι πλέον ο καθένας από τους αντιπολιτευόμενους ακόμη και από αυτούς της πρώην  συμπολίτευσης, μπορεί να κατεβάσει συνδυασμό και να πάρει το απαραίτητο ποσοστό για να μπει στο δημοτικό συμβούλιο οδηγώντας τον έτσι (τον Δημαρχόπουλο) να μπει στην διαδικασία της συζήτηση και του … μοιράσματος των αντιδημαρχιών.

Άλλωστε, όπως αναφέρουν οι αντιπολιτευόμενοι, ο Δημαρχόπουλος έχει πολλά αδύνατα σημεία και αν η κάθε παράταξη ξεχωριστά δουλέψει ένα από κάθε «αδύνατο» σημείο του, δεν θα μπορέσει να «σταυρώσει» δημοτικό σύμβουλο.

Μάλιστα οι της αντιπολίτευσης προσπαθούν να βρουν ποιοι από τον υπάρχοντα συνδυασμό του Χ. Δημαρχόπουλου θα «τραβήξουν» με προοπτική να ανατρέψουν το δυσμενές κατά την άποψη της αντιπολίτευσης κλίμα για τον νυν δήμαρχο.

Αναφέροντας έναν ένα τα «αδύνατα» σημεία του Χ. Δημαρχόπουλου εστιάζουν στο κολυμβητήριο, στα αδέσποτα, στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στις παιδικές χαρές, κυρίως όμως στην έλλειψη μελετών για μελλοντικά έργα.

Όσο για τους υπάρχοντες συμβούλους του δημάρχου υποθέτουν ότι όσο και αν τραβήξει ο Χατζηευφραιμίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Σδρέβανος, ο Ορχάν στο Δροσερό, αν δεν προσκολληθεί σε κάποια από τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις (βλέπε Τσέπελη) έναντι κάποιας ες αεί αντιδημαρχίας και ο Ηλιάδης στους πόντιους άλλα στελέχη που υπάρχουν στην παράταξη δεν θα τον στηρίξουν. Μάλιστα όπως μας τόνισαν, ένα άλλο αρνητικό στοιχείο για τον δήμαρχο είναι ότι επειδή ο Π. Ταρενίδης κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι υποψήφιος και σε συνδυασμό με κάποια δημοσιεύματα που θέλουν τον μέντορα του Δημαρχόπουλου να μην συμφωνεί με την πολιτική τακτική του, «είναι ζάχαρη στο ψωμί μας», είπε κάποιο από τα πρόσωπα της αντιπολίτευσης του δήμου Ξάνθης.

Επίσης όπως οι ίδιοι αναφέρουν, λένε ότι ο Δημαρχόπουλος θα έχει πρόβλημα στην κατάρτιση του συνδυασμού του σε γυναικείο προσωπικό με δεδομένο ότι το ποσοστό στην γυναικεία παρουσία του ψηφοδελτίου αγγίζει το 40%. Μάλιστα αναφέρουν ότι η κ. Γιανότα φαίνετε να δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει, η κ. Γκιρτζίκη πιστεύουν ότι δεν τραβάει τόσο για να ανατρέψει αποτελέσματα. Όσο για την κυρία Παρτσαλίδου η ίδια γνωρίζει από τώρα ότι δεν θα στηριχθεί από συγκεκριμένο «κλαμπ» ψηφοφόρων.

Ειλικρινά όλο αυτό το σχέδιο της αντιπολίτευσης ακούγεται σαν ένα σχέδιο που δεν λαμβάνει υπ όψη του την συσπείρωση των στελεχών του Δημαρχόπουλου με δεδομένου ότι, όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι πληροφορίες μας οι προτάσεις που γίνονται από την πλευρά του σε μέλη της Ξανθιώτικης κοινωνίας και κρατούνται σαν εφτασφράγιστο μυστικό είναι και αξιόλογα και «παρθένα» στην πολιτική ζύμωση. Ενώ από την άλλη πλευρά, αν εξαιρέσει κανένας τον Ιπποκράτη Καμαρίδη, όλοι οι άλλοι μαζί με τον Μπένη που πολλοί λένε ότι θα ανακατευτεί ενεργά στις επόμενες εκλογές,  είναι και δοκιμασμένοι και φθαρμένοι.

Βέβαια επίσης θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ όψη πλέον το γεγονός ότι ο Ξανθιώτικος λαός έχει βαρεθεί το παραμύθι της απραξίας και τα λόγια του αέρα από την πλευρά ΣΥΡΙΖΑ και μάλλον θα κάνει την ανατροπή στις ερχόμενες εκλογές. Ας μην τον υποτιμούν αυτοί που κάνουν τους σχεδιασμούς τους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ