Σοκ προκαλεί σύμφωνα με εκτιμήσεις,  η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και τις εκλογές να δώσει το δικαίωμα ψήφου σε 150,000 αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες προκειμένου να διασφαλίσει την εκλογική του επικράτηση σε «δύσκολες» εκλογικές περιφέρειες. Όσο για το αν ο Καμμένος ρίξει την κυβέρνηση και οδηγήσει την Χώρα σε εκλογές μετά τις δηλώσεις του ο Α, Αντωνιάδης  χαρακτήρισε όλο το σκηνικό «πυροτέχνημα».

 

Ρωτήσαμε τον γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης  αν βλέπει εκλογές μετά τις δηλώσεις Καμμένου και η απάντηση του δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες: «Είναι πυροτέχνημα Καμμένου».

Βέβαια υπάρχει, όπως αναφέρουν πληροφορίες τις οποίες επιβεβαίωσε και ο κ. Αντωνιάδης, αλλά και κάποιες «διαρροές» από τους ΑΝΕΛ που γνωρίζουν πράγματα, ότι αν η κ. Κόλια Τσαρουχά πιέσει ακόμη περισσότερο τον Πάνο Καμμένο, πιθανών να οδηγήσει την Χώρα σε εκλογές με την παραίτηση του από την συγκυβέρνηση. Άρα οι «διαρροές» στελεχών   του Π. Καμμένου συνεχίζονται και κατά  πάσα πιθανότητα οι σημερινές του δηλώσεις να είχαν αποδέκτες τα στελέχη του και όχι τους ψηφοφόρους του.

Αν όμως, σημειώνει ο Ανέστης Αντωνιάδης,  το θέμα φτάσει στην ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή είναι βέβαιο ότι θα την πάρει έστω και αν φύγει ο Καμμένος. Καλοθελητές πολλοί, υπουργεία αρκετά , σημείωσε με νόημα.

Μάλιστα η εξέλιξη της συζήτησης με τον γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ οδήγησε στην «Ελληνοποίηση» και την ψήφο των μεταναστών οι οποίοι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του μέχρι τα μέσα του 2019,  ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαν στόχο την «Ελληνοποίηση» 150.000 παράνομους μετανάστες,  ένας πολύ σοβαρός αριθμός ψήφων για να υποστηρίξει δύσκολες για τον ΣΥΡΙΖΑ εκλογικές περιφέρειες.