Ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι αγώνας για τη ζωή!

Να μην εφαρμοστεί ο νόμος για τη φαρμακευτική κάνναβη

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των ναρκωτικών, απευθύνεται στη νεολαία, τους εργαζόμενους και τους άνεργους της περιοχής μας ενώνοντας τη φωνή της με εκατοντάδες φορείς ενάντια στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών με οποιαδήποτε πρόσχημα. Η φετινή 26η Ιούνη βρίσκει το αντιναρκωτικό κίνημα σε δεινότερη θέση, μετά το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που νομιμοποιεί την κάνναβη ως αθώα, η οποία μάλιστα θεραπεύει όλες τις αρρώστιες! Ανοίγει έτσι το δρόμο στην πλήρη απελευθέρωση της χρήσης ναρκωτικών, χωρίς να υπολογίζει ούτε καν τα στοιχεία της έρευνας του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου, που δείχνουν ότι, σε χώρες που απελευθερώνουν τα ναρκωτικά, εκτοξεύονται οι δείκτες χρήσης, ειδικά στους μαθητές, με ολέθρια αποτελέσματα

Η κυβέρνηση με την πολιτική της καταστρέφει τους αγρότες, έχει μειώσει δραστικά το εισόδημά τους με την άγρια φοροληστεία, τις ληστρικές ασφαλιστικές εισφορές, τα χαράτσια που δήθεν θα καταργούσε, τις εξευτελιστικές τιμές και το συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής στηρίζοντας έτσι την ασυδοσία και κερδοφορία των πολυεθνικών, βιομηχανιών, μεγαλεμπόρων σε βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων. Αντί να δώσει λύσεις στα ουσιαστικά και δίκαια αιτήματα που έχει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, προτρέπει ως κερδοφόρα επένδυση να καλλιεργήσουν χασίς δήθεν για φαρμακευτική χρήση ανοίγοντας έτσι το δρόμο για αξιοποίησή του για άλλη χρήση.

Τη γενιά της κρίσης τη θέλει χωρίς κρίση, μακριά από την ελεύθερη βούληση, μακριά από τις ουσιαστικές σχέσεις, να μη διεκδικεί μια καλύτερη ζωή, αληθινής κι όχι πλασματική και εικονική. Τη θέλουν να συντηρείται στη ναρκωκουλτούρα και να τη συντηρεί. Η γενιά της κρίσης όμως, ΜΠΟΡΕΙ, με κρίση και μακριά από τη χρήση, να αναπτύξει βούληση και επιλογή, να αναπτύξει αλληλεγγύη και συλλογικότητα. Να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Να συμμετάσχει ενεργά, κινηματικά και μαζικά στον αντιναρκωτικό αγώνα. Να δημιουργήσει τις συνθήκες για τις νέες αξίες που έχει ανάγκη.

Τα στοιχεία είναι αμείλικτα απέναντι σε όσους προβάλλουν με “προοδευτικό” μανδύα τη νομιμοποίηση της “αθώας” κάνναβης και το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε “σκληρά” και “μαλακά”, καθώς και τη νομιμοποίησή τους. Στην ετήσια έκθεση του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά για το έτος 2017 διαπιστώνεται ότι «στις ΗΠΑ έχουμε αύξηση της χρήσης κάνναβης όπου νομιμοποιήθηκε η “ιατρική χρήση”. Στην Αμερική έχουμε αύξηση της διαθεσιμότητας και χρήσης κάνναβης ως αποτέλεσμα της άμβλυνσης της αντίληψης για την επικινδυνότητα της ουσίας». Με βάση την πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας, περισσότερα από 150.000 άτομα στην Ευρώπη ξεκίνησαν θεραπεία για την απεξάρτηση από την κάνναβη, μόνο το 2016! Σε μια δεκαετία (2006 – 2016), σε 25 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκε κατά 76% ο συνολικός αριθμός των χρηστών κάνναβης που ξεκίνησαν θεραπεία για πρώτη φορά.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ξάνθης αταλάντευτα στηρίζει τον αγώνα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών και το επόμενο διάστημα θα πάρει πρωτοβουλίες αναδεικνύοντας το οξυμμένο αυτό πρόβλημα ιδιαίτερα στις νέες ηλικίες, απαιτώντας:

Όχι σε όλα τα ναρκωτικά. Να μην εφαρμοστεί ο νόμος για τη φαρμακευτική κάνναβη, να σταματήσει η χορήγηση υποκατάστατων της ηρωίνης από τα δημόσια νοσοκομεία, να δημιουργηθεί και στην περιοχή μας κλειστό πρόγραμμα θεραπείας και να ενισχυθεί η δωρεάν αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα των νέων.

Καλούμε τον Ξανθιώτικο λαό και τη νεολαία να παλεύουν με καθαρό μυαλό ό,τι διαλύει τη ζωή τους. Να ονειρεύονται μια νέα κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, με ελεύθερους ανθρώπους, απαλλαγμένη από όλα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις, όπου καθένας θα μπορεί να βιώνει τα όνειρά του αληθινά και όχι να ζει, μέσω ουσιών, χίμαιρες που μπορούν να τον καταστρέψουν.