Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής Κυριάκο Παπαδόπουλο, καθυστέρησε για τυπικούς λόγους να βγει το ακίνητο έκτασης 369 τετραγωνικών μέτρων απέναντι στο γήπεδο του ΑΟΞ σε δημοπρασία. Ένα ακίνητο που μπορεί άνετα να δραστηριοποιηθεί μία επιχείρηση ψυχαγωγίας οικογενειών της Ξάνθης. Ρωτήσαμε τον Κ. Παπαδόπουλο ποια είναι η απόφαση της οικονομικής επιτροπής και πότε θα ξεκινήσει  διαγωνισμός. «Ο διαγωνισμός, αναφέρει ο Αντιδήμαρχος αντί του δημάρχου και πρόεδρος της οικονομικής Επιτροπής θα ξεκινήσει, σε 15 ημέρες και η διαδικασία θα ξεκινήσει με 200 ευρώ τιμή εκκίνησης και 50 ευρώ για κάθε «χτύπημα μέχρι την 31-12-2018».

Παραδέχτηκε ότι καθυστέρησε να ξεκινήσει η διαδικασία λόγω προβλημάτων που συνίστανται με το ακίνητο του δήμου και σημείωσε ότι ευελπιστεί του χρόνου όλη η διαδικασία να ξεκινήσει νωρίτερα για να προλάβει ο επαγγελματίας στου οποίου το όνομα θα καταχωρηθεί η έκταση να προετοιμαστεί.

 

Κέντρο Κοινότητας

 

Ρωτήσαμε τον Κ. Παπαδόπουλο γιατί δεν χρησιμοποιούν κτίριο του δήμου Ξάνθης για να στεγάσουν το Κέντρο κοινότητας. Η απάντηση που πήραμε από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο λέει ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείτε και άρα υπάρχουν κάποιες υποχρεώσεις από τον δήμο όπως να μην είναι δίπλα σε άλλη δομή υγείας (στο Δροσερό που στεγάζεται υπάρχει και άλλη δομή υγείας και αυτός είναι ο λόγος της υποχρεωτικής του μετακίνησης στον ιστό της πόλης),  για αυτό και ο δήμος ψάχνει ακίνητο να νοικιάσει μέσα στην πόλη.

Ρωτήσαμε για κάποια κτίρια που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο δήμος και να εκμεταλλευτεί τα χρήματα του προγράμματος,  η απάντηση του ήταν κάθετη. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει το κτίριο του δήμου να είναι έτοιμο και να πληροί προϋποθέσεις όπως πρόσβαση για ΑΜΕΑ κ.λ.π.

Οπότε τελικά ο δήμος, αναγκαστικά, βάσει των επιταγών του προγράμματος θα μεταστεγάσει στην πόλη μέσα, για να εκφράσει την «αγανάκτηση» του ότι η παρούσα δημοτική αρχή παρέλαβε κτίρια χωρίς άδειες με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι υπάρχουν ακίνητα στην ιδιοκτησία του δήμου αλλά πολλά από αυτά να μην μπορεί να τα χρησιμοποιήσει λόγω έλλειψης αδειών και αυτό απορροφά μεγάλο χρόνο από την δραστηριότητα του υπηρεσιών προκειμένου να αδειοδοτηθούν και νομιμοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ακίνητα του δήμου Ξάνθης.

Σαφέστατο το «καρφί» στην προηγούμενη δημοτική παράταξη του Μ. Στυλιανίδη.