Και δεύτερη καταγγελία κάτοικων από την ευρύτερη περιοχή του καιόμενου για 5η ημέρα ΧΥΤΑ της Ξάνθης από συμπολίτες μας. Ο λόγος πλέον είναι για τα αδέσποτα τα οποία ξεπερνούν όπως μας λένε οι περίοικοι πολλές δεκάδες ζώα και τα οποία φιλοξενούνται μέσα και γύρω από τον ΧΥΤΑ. Όπως αναφέρουν συμπολίτες της περιοχής τα αδέσποτα «ξεφυτρώνουν» μπροστά τους κατά αγέλες και είναι «αφηνιασμένα» λόγω της έντονης μυρουδιάς από την καύση των απορριμμάτων, πεινασμένα και ταλαιπωρημένα, ήτοι επικίνδυνα για ανθρώπους και ζώα.

Η XanthiTimes.gr επικοινώνησε εμ τον κ. Φερντούν αντιδήμαρχο υπεύθυνο για τα αδέσποτα ο οποίος διέψευσε μετ επιτάσεως τον ισχυρισμό των περιοίκων λέγοντας ότι τα σκυλιά τα οποία είναι κλεισμένα στο «κυνοκομείο» και έξω από τον περιβάλλοντα χώρο του ΧΥΤΑ ταΐζονται και ποτίζονται κανονικότατα.

Θα συμφωνήσουμε με την θέση του Αντιδημάρχου υπεύθυνου για τα αδέσποτα, όμως μία μικρή επισήμανση είναι απαραίτητη. Δηλαδή όλες αυτές τις ημέρες που η επικίνδυνη μυρουδιά δηλητηριάζει τα πάντα τριγύρω της, τα αδέσποτα κρατούνται εγκλωβισμένα μέσα στον καιόμενο ΧΥΤΑ;

Που είναι οι ζωοφιλικές εταιρείες και κυρίως οι περιβόητες οικολογικές οργανώσεις;