Άδικη η επίθεση στον Π. Ταρενίδη

Το απόγευμα της Δευτέρας συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης με θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα όπου και ακολούθησαν ευχές από το Σώμα για το σεκερ μπαιράμ που γιορτάζουν οι μουσουλμάνοι σύμβουλοι.

Μετά την τοποθέτηση του δημάρχου Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλου σε ότι αφορά την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια από την κυβέρνηση Τσίπρα  και ότι αυτό συνεπάγεται για την ιστορικότητα και την περηφάνια της περιοχής, προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής της παράταξης που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ  Ν. Ανταμπούφη ο οποίος προσπάθησε να περάσει μέσα στην συνεδρίαση την κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την άδικη για τους Έλληνες Μακεδόνες υπογραφή του Πρωθυπουργού με τον Σκοπιανό ομόλογο του όπου δόθηκε στην χώρα του το όνομα της Μακεδονίας, η γλώσσα και η Μακεδονική ιθαγένεια.

Στην προσπάθεια του ο Ν. Ανταμπούφης να πείσει το Σώμα για την μεγάλη επιτυχία  των διαπραγματεύσεων από την πλευρά Τσίπρα και ομοίων του,  μίλησε χωρίς να κατονομάσει για κάποιους «επαγγελματίες πατριώτες» και φυσικά δεν απέφυγε να απειλήσει δημόσια όσους δεν συμφωνούν με την λογική ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «να προσέχουν κάποιοι» τι και  ποιους ΕΝΝΟΟΎΣΕ το ξέρει ο ίδιος.

Ακολούθως ο κ. Τσιακίρογλου άνοιξε το θέμα του ΧΥΤΑ σχετικά με την πυρκαγιά που καίει εδώ και μέρες στην λογική ότι δεν υπήρξε ενημέρωση αλλά και καμιά συνεργασία με το πανεπιστήμιο προκειμένου να γίνουν οι σχετικές μετρήσεις επικίνδυνων αερίων μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Στα πλαίσια της ερώτησης από την πλευρά της παράταξης Τσιακίρογλου η επίθεση που έγινε στον Παναγιώτη Ταρενίδη ως υπεύθυνο πολιτικής προστασίας του δήμου Ξάνθης αυτή κρίνεται άδικη γιατί σύμφωνα με την παρέμβαση του δημάρχου, την κύρια ευθύνη ενημέρωσης έχει ο ΣΔΑΝΞ.

Στην συνέχεια στην τοποθέτηση του ο Ιπποκράτης Καμαρίδης χαρακτήρισε το γεγονός ως τυχαίο και ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης του έργου στον ΣΔΑΝΞ με το διόλου ευκαταφρόνητο κόστος των 5 εκ. ευρώ.

Η απάντηση που έλαβε ήταν ότι το έργο είναι στην φάση της δημοπράτησης.

Ακολούθως ο κ. Τσιακίρογλου συνεχάρη την δημοτική αρχή για το βάψιμο των χώρων στάθμευσης ΑΜΕΑ και για την πολύ καλή εκπομπή που παρήγαγε το δημοτικό ραδιόφωνο – αφιέρωμα στον θάνατο του Μάνου Χατζηδάκη.

Από τα εντός ημερησίας διάταξης θέματα ξεχώρισε ο κόμβος που πρέπει να γίνει, όπως προβλέπει ο νόμος στην είσοδο του θερινού αμφιθεάτρου. Οι σύμβουλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνει με κόστος του δήμου γιατί απλούστατα εκτός από το ότι θα εξυπηρετεί το θερινό αμφιθέατρο θα εξυπηρετεί και συγκεκριμένο κατάστημα του δήμου Ξάνθης το οποίο υπενοικιάζει σε ιδιώτη και έχει οικονομικά οφέλη ο δήμος.

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav