Μέ τήν εὐκαιρία τῆς ἑορτῆς τοῦ Σεκέρ Μπαϊραμιοῦ ἡ Ἱερά Μητρόπολις Ξάνθης καί Περιθεωρίου εὔχεται εἰς τόν ἑορτάζοντα σύνοικο Μουσουλμανικό πληθυσμό τῆς περιοχῆς μας, χρόνια πολλά, ὑγεία καί κάθε καλό διά τήν εἰρήνη καί τήν προκοπή τοῦ τόπου μας.

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 14 Ιουνίου ε.έ. το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «Κοινονικοπρονοιακή εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα του γάμου και της οικογένειας», που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στην 4η και τελευταία συνεδρία του Προγράμματος εισηγητές ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καλλιακμάνης καθηγητής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Εκκλησιαστικές πρακτικές παρεμβάσεις στην υποστήριξη των ενδοοικογενειακών σχέσεων», καθώς και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σωφρόνιος Γκουτζίνης, ο οποίος και διεξήγαγε την αξιολόγηση του συγκεκριμένου προγράμματος σε συνεργασία με τους επιμορφωμένους Κληρικούς και Λαϊκούς που συμμετείχαν.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρακολούθησαν 26 Κληρικά και Λαϊκά στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Η επιμόρφωση θα συνεχιστεί με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ