Τελικά αποδείχθηκε “πατάτα” το πολυαναμενόμενο τηλεφώνημα Τσίπρα Ζάεφ για το Σκοπιανό αφού αυτό πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας και σύμφωνα με τις διαρροές το μόνο που συζητήθηκε με ους δύο Πρωθυπουργούς είναι αν οι Σκοπιανοί πολίτες ψηφίσουν ή όχι το όνομα που θα αποφασίσουν για τα Σκόπια στο προαναγγελθέν  δημοψήφισμα σχετικά με το όνομα.

Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Τσίπρας στα 60 λεπτά της συνομιλίας του με τον Σκοπιανό ομόλογό του προσανατολίζεται σε ένα όνομα το οποίο δεν θα στεναχωρήσει τους Σκοπιανούς πολίτες οι οποίοι και θα ψηφίσουν θετικά στο δρομολογούμενο δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί στην Χώρα τους.

Για τους Έλληνες ψηφοφόρους δεν τίθεται θέμα δημοψηφίσματος γιατί ο κ. Τσίπρας είναι ο απόλυτος άρχων κι δεν “γουστάρει” να δώσει τον λόγο μέσω δημοψηφίσματος στον λαό. Κορόιδο είναι; Αφού την απάντηση την γνωρίζει. Να την μετατρέψει δεν μπορεί γιατί οι Έλληνες τον πήραν χαμπάρι, άρα θα το φέρει στην βουλή και  οι βολεμένοι βολευτές του, πληρωμένοι  από το υστέρημα των Ελλήνων, θα πούνε ναι στο ξεπούλημα του ονόματος και αυτός μέχρι να πάει σε μία αξιοπρεπή ήττα, θα απολαύσει τα καλά της εξουσίας.

Οι δύο Πρωθυπουργοί θα ξαναμιλήσουν αύριο. Άρα ες αύριο τα σπουδαία.