Την Δευτέρα που μας πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης παρουσία του Γενικού Γραμματέα, του διοικητού της 4ης ΥΠΕ των βουλευτών που εμφανίζονται μόνο σε φιέστες και εξαγγελίες φυτειών χασίς καθώς και μερικών άλλων που -δεν μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς – παραβρέθηκαν στην φιέστα των εγκαινίων της πρώτης ΤΟΜΥ.

Για να γίνει αντιληπτό το όλο θέμα οι κύριοι εγκαινείαζαν έναν άδειο κτίριο για να παραμείνει άδειο. Πριν το κτίριο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ μετατραπεί σε ΤΟΜΥ, έσφυζε από ζωή και εξυπηρετούσε και στήριζε τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Το έκλεισαν και στην θέση του εγκαινίασαν μία νέα δομή πρωτοβάθμιας περίθαλψης χωρίς να μεριμνήσουν πρώτα να βρουν τους γιατρούς που θα το στελεχώσουν τοποθετώντας … έναν γιατρό. Δηλαδή ένας γιατρός θα επωμισθεί την πρωτοβάθμια υγεία σε 100.000 περίπου ψυχές που με αγωνία βλέπουν το μέλλων τους να σπαταλιέται στην προσπάθεια να κλείσουν ραντεβού του νοσοκομείου της Ξάνθης.

Ειλικρινά ελπίζουμε αυτός ο περιβόητος θεσμός να πετύχει, όμως  πώς μπορεί να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα πρωτοβάθμιας υγείας που απευθύνεται στο σύνολο του πληθυσμού της Ξάνθης με έναν γιατρό; Μάλιστα αναγνωρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι γιατροί προτιμούν να φεύγουν στο εξωτερικό γιατί εδώ ο μισθός του επιστήμονα μετά βίας αγγίζει τον μισθό  ενός ανειδίκευτου εργάτη. Έλεος ποια με τα ψέμματα και τις φιέστες.

Εκτός αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταφυσικές ικανότητες να μετατρέπει τα ντουβάρια σε γιατρούς.

Βέβαια κατά την διάρκεια των εγκαινίων ακούστηκε το γνωστό θα… προσληφθούν γιατροί. Τελικά είναι αδίστακτοι. Ακόμη και με την υγεία του κοσμάκη κάνουν φιέστες και στήνουν πανηγύρια.