Αδιευκρίνιστο ακόμη το τι πραγματικά έχει συμβεί – Καζάνι που βράζει η περιοχή

Τραγωδία σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην πόλη της Άμφισσας, όταν ένα κοριτσάκι Ρομά 13 ετών έπεσε νεκρό από αδέσποτη σφαίρα. Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στον καταυλισμό στην περιοχή του ΚΤΕΟ. Το κοριτσάκι φαίνεται πως δέχθηκε την αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι και είχε ήδη εκπνεύσει πριν φτάσει στο νοσοκομείο της πόλης.

Σε ότι αφορά τα αίτια της τραγωδίας, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάτι σίγουρο δεδομένου πως τα σενάρια είναι πολλά και η κατάσταση αρκετά συγκεχυμένη.

Αστυνομικές πηγές, αναφέρουν πως όλα ξεκίνησαν όταν ένας άνδρας πέρασε έξω από τον καταυλισμό και άρχισε να πυροβολεί κατά ενός Ρομά -γνωστού για τη δράση του στην περιοχή- με τον οποίο προηγουμένως είχε διαπληκτιστεί. Ένα άλλο σενάριο -σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές- είναι το μικρό κοριτσάκι να έπεσε θύμα ενός καυγά μεταξύ δυο Ρομά. Κάποια στιγμή η κατάσταση ξέφυγε, ένας από αυτούς πυροβόλησε και μια αδέσποτη σφαίρα χτύπησε το 13χρονο παιδί που βρισκόταν σε κοντινό σημείο.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, τα τοπικά ΜΜΕ παρουσιάζουν μια άλλη εκδοχή. Σύμφωνα με αυτή, άγνωστοι προσπάθησαν να διαρρήξουν το σπίτι ενός επιχειρηματία της περιοχής. Αυτός τους αντιλήφθηκε και τους καταδίωξε έχοντας μαζί του μια κυνηγετική καραμπίνα. Οι δράστες κατευθύνθηκαν προς τον καταυλισμό των Ρομά. Όταν έφτασαν εκεί ο επιχειρηματίας άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους με αποτέλεσμα μια από τις σφαίρες να χτυπήσει στο κεφάλι το άτυχο κοριτσάκι. O φερόμενος ως δράστης έχει εξαφανιστεί και αναζητείται από την αστυνομία.

Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, η πόλη της Άμφισσας αυτή την ώρα θυμίζει καζάνι που βράζει καθώς ομάδες εξαγριωμένων Ρομά έχουν βγει στους δρόμους, επιτέθηκαν και έσπασαν ένα από τα μαγαζιά του επιχειρηματία (ή ένα κατάστημα που ανήκει σε συγγενή του), έσπασαν αυτοκίνητα, επιτέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα ενώ ένταση υπάρχει και στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε το άψυχο κορμάκι της 13χρονης.