Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι αυτό που γίνεται στο παρασκήνιο για την επίλυση του Σκοπιανού, εκτός από θρίλερ, θυμίζει κατασκοπική ταινία. Εκβιασμοί, εξυπηρέτηση προσωπικών και οικονομικών συμφερόντων και η διεθνή πολιτική μαφία, ενεργοποιημένη στο έπακρον.

Τα λάφυρα για τις πολιτικές μαφίες του πλανήτη πολιτικά και οικονομικά. Με την επίτευξη της λύσης του Σκοπιανού η κάθε διεθνής «φαμίλια», θα α πάρει το μερίδιο της. Αντιστέκονται οι δύο λαοί αλλά μέχρι πότε;

Δύο χώρες, η Ελλάδα και τα Σκόπια,  «γέφυρες», για τα πολιτικά συμφέροντα της Αμερικής της Ρωσίας και τα οικονομικά της Γερμανίας, μπαίνουν στην μέγγενη.

Αμερική, Ρωσία και Γερμανία χώρες που λειτουργούν  με τους νόμους της «Καμόρα» και που προσπαθούν να επωφεληθούν στο έπακρο με την λύση του Σκοπιανού.

Η Αμερική γιατί θα αποτρέψει την Ρωσία να πάρει στην «αγκαλιά» της  τα Σκόπια και η Ρωσία που «καίγεται» στην κυριολεξία να εγκαταστήσει ένα κράτος δορυφόρο στα Βαλκάνια, βάζει τρικλοποδιές και προσκόμματα που δεν βλέπουν το φώς της δημοσιότητας.

Οι Αμερικάνοι «αγαπιούνται» με τους Αλβανόφωνους και πιέζουν τον Ζάεφ, οι ρώσοι τους Σλαβόφωνους και πιέζουν τον Ζάεφ. Ένα εκρηκτικό μείγμα που μπορεί να οδηγήσει στην διάσπαση της Χώρας σε δύο κομμάτια.

Και υπάρχει ο τρίτος παίκτης, η Γερμανία η οποία ψάχνει οικονομικό διάδρομο στην Μεσόγειο σε μία προσπάθεια να απεμπλακεί από το Ρώσικο φυσικό αέριο. Το φυσικό αέριο της Κύπρου και της Μεσογείου θα της «έλυνε» τα χέρια άρα, όσο υπάρχει η ένταση στα Σκόπια η Γερμανία θα εξαρτάτε από την Ρωσία και αυτός είναι ο λόγος που εκβιάζει την Ελλάδα με την ελάφρυνση του χρέους να τα «βρει» με τα Σκόπια.

Ο Τσίπρας θέλει την ελάφρυνση του χρέους και ο Ζάεφ θέλει τα Σκόπια να παραμείνουν ως κρατική οντότητα.

Σκοπός η προσωπική παραμονή και των δύο στην καρέκλα τους που τρίζει.

Ο Τσίπρας έχασε το έρεισμα στην κοινωνία και είναι θέμα χρόνου οι πολίτες να τον «απολύσουν» στις επόμενες εκλογές, άρα επειγόντως χρειάζεται μία επιτυχία. Αυτή θα έρθει κερδίζοντας την ελάφρυνση του χρέους για να ενισχύσει το παραμύθι της καθαρής εξόδου από τα μνημόνια.

Δύο χώρες οι ποίες θα εξυπηρετήσουν όχι τα Εθνικά τους συμφέροντα αλλά τα συμφέροντα των ξένων οι οποίοι απλά θα βοηθήσουν τον Έλληνα και τον Σκοπιανό Πρωθυπουργό να παραμείνουν στην θέση τους.

Χώρες οι οποίες «βοήθησαν» τον Τσίπρα και τον Ζάεφ να αναρριχηθούν στην εξουσία χωρίς να έχουν έρεισμα στις κοινωνίες τους χρησιμοποιώντας ψέμματα, ήρθε η ώρα οι δύο Πρωθυπουργοί να «πληρώσουν» το αντίτιμο.

Το πρόβλημα; Οι δύο λαοί που και οι δύο Πρωθυπουργοί Τσίπρας και Ζάεφ «δούλεψαν» και είπαν ψέματα. Δύο λαοί που εξέλεξαν τους δύο Πρωθυπουργούς που «έχαψαν» το παραμύθι τους.

Τα ξένα συμφέροντα πλέον δεν κρατούν τα προσχήματα. Εκβιάζουν τους δύο Πρωθυπουργούς εν ψυχρώ και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οι δύο Πρωθυπουργοί πάνω στον πανικό τους ότι θα διαλέξουν την χειρότερη λύση για τους λαούς τους.