Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Ειλικρινά έχουμε μπερδευτεί λιγάκι και αυτό δείχνει ότι κάτι δεν γίνεται σωστά στον Δήμο Ξάνθης.

Από την μία αναστέλλεται λόγω προσφυγής μίας εταιρείας ένας διεθνής διαγωνισμός  για την προμήθεια υπόγειων κάδων απορριμμάτων, οι οποίοι θα έλυναν προβλήματα στην πόλη και από την άλλη μεριά οι εκατέρωθεν βαριές εκφράσεις της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.

Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να δικαιώσουμε την μείζονα αντιπολίτευση ή την διοίκηση του Δήμου Ξάνθης αφού είναι ξεκάθαρο ότι και από τις δύο μεριές δεν υπάρχει ίδιον όφελος. Το αναφέρουμε αυτό επειδή στις εκατέρωθεν ανακοινώσεις υπονοήθηκε και αυτό.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ίδιον όφελος από συγκεκριμένους πολιτικούς της Ξάνθης, θα μείνουμε στο αρνητικό αποτέλεσμα της ματαίωσης του διαγωνισμού και απλά θα ρωτήσουμε γιατί;

Γιατί αγαπητοί της δημοτικής αρχής, πολιτικό και υπηρεσιακό προσωπικό παρατηρείτε η ματαίωση αυτής της προμήθειας των υπόγειων κάδων απορριμμάτων;

Γιατί δεν «δένετε» τους διαγωνισμούς με βάση τα προβλεπόμενα και το συμφέρων των δημοτών;

Εσείς καλά κάνετε και «κονταροχτυπιέστε» πολιτικά, άλλωστε αυτό είναι το πολιτικό σκηνικό, έτσι μάθατε και έτσι κάνετε αφού σας το επιτρέπουν οι δημότες. Όμως, επειδή ακριβώς βρήκατε δημότες οι οποίοι «αραγμένοι» στον καναπέ και στους καφενέδες απλά συζητούν και σχολιάζουν αυτά που γράφονται ή ακούγονται και μετά εντάξει, έτσι το «περέλαβα» όπως λέει ο πρώην Αντιδήμαρχος στρατηγός ε.α. Φωτιάδης Νικόλαος, η ζωή συνεχίζεται.

Γιατί;

Ως πότε;

Και μίας και μιλάμε για τα απορρίμματα, μάθαμε σε συνομιλία με τον Δήμαρχο και πρόεδρο του ΣΔΑΝΞ Θ. Μίχογλου, ότι η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Ξάνθης θα βγει σε διεθνή διαγωνισμό. Το ύψους της δαπάνης είναι 5 εκ. ευρώ περίπου και η χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ θεωρείτε δεδομένη.

Καλά και άγια όλα αυτά, αν όμως λειτουργήσει όλο το σύστημα γύρω από τον ΣΔΑΝΞ με αυτές τις λογικές του δεν βαριέσαι, τι θα γίνει; Θα χαθούν από την περιοχή 5 εκ. ευρώ;

Ελπίζουμε να μην το δούμε και αυτό. Το αποτέλεσμα δεν θα είναι μόνο ότι θα πήξουμε στο σκουπίδι και θα χαθεί από την περιοχή ένας κύκλος εργασιών συν τα μεροκάματα, ύψους 5 εκ. περίπου ευρώ, αλλά θα πρέπει να πληρώσουμε και πρόστιμα.

Ως γνωστόν κανένας δήμαρχος ή πρόεδρος του ΣΔΑΝΞ δεν πλήρωσε από την τσέπη του.

Αυτήν την … εργολαβία την έχουν αναλάβει οι δημότες.

Οι διαβεβαιώσεις του Δημάρχου Τοπείρου και Ξάνθης λένε ότι προλαβαίνουμε την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Είδομεν