Ποια «μπίζνα» κρυβόταν  πίσω από την επίλυση του;

Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

 

Για να τα πάρουμε ένα ένα. Μέχρι τώρα οι φωστήρες της Εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος, προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι το Σκοπιανό θα λυνόταν σε λίγες βδομάδες άντε Κανάδυο μήνες, τώρα τα μαζεύουν, είναι επιφυλακτικοί δεν βγαίνουν φωτογραφίες και δεν παρουσιάζονται μπροστά στις κάμερες για να εκφράσουν την αισιοδοξία τους. Κανένας δεν πιέζει πια τους δύο λαούς να δεχτούν την «@α@αριά» τους και ξαφνικά οι πιέσεις του ΝΑΤΟ έπαψαν να υφίστανται, ούτε και από την Ε.Ε. Τελικά πόσο παραμύθι μας ταΐζουν;

Από τη μεριά τους οι Σκοπιανοί λένε ότι ίσως πάνε σε δημοψήφισμα και ότι ο λαός τους καταλαβαίνει ποιο είναι το συμφέρων τους. Εκείνη η έπαρση για την ιστορική καταγωγή τους πήγε περίπατο και.

Το ότι κρυβόταν κάποια «μπίζνα» πίσω από την βίαια προσπάθεια των ψευτοδικατορίσκων της Ελλάδος και των Σκοπίων να επιβάλλουν την απόφαση τους  ήταν φώς φανάρι και μένει να αποδειχτεί.

Η ουσία είναι αλλού. Οι λαοί της Ελλάδας και των Σκοπίων με τις αντιδράσεις τους έδειξαν ότι υπάρχουν κάποια ιερά και όσια που οι δικτατορίσκοι και μικροπολιτικάντηδες των Αθηνών και των Σκοπίων, δεν μπορούν να τα ξεπεράσουν.

Άρα λοιπόν ας αφήσουν τις «@α@αριές» τους στην άκροι η ηγετίσκοι της συμφοράς και από τις δύο πλευρές των συνόρων και ας λάβουν υπόψη τους σοβαρά την θέληση των λαών