Ο σεισμός που αναστάτωσε την Αττική αργά το βράδυ της Τρίτης (01.05.2018) την Αττική αναθεωρήθηκε στα 4,1 Ρίχτερ από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές αλλά οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί.

Ο σεισμός της Τρίτης έγινε στις 23:50 το βράδυ και είχε επίκεντρο 29 χιλιόμετρα βόρεια -βορειοανατολικά της Αθήνας. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ούτε και τραυματισμοί. Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Χουλιάρα, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μόλις 9 χιλιόμετρα. Φωτογραφία Facebook, Γεράσιμος Χουλιάρας

Τα ξημερώματα ακολούθησε κι ένας μετασεισμός μεγέθους 2,7 Ρίχτερ.

Αναθεωρήθηκε ο σεισμός

Αρχικά, η ενημέρωση ανέφερε πως ο σεισμός που ταρακούνησε την Αττική ήταν μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο την περιοχή 28 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοανατολικά της Αθήνας και εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Λίγες ώρες αργότερα, όμως, η εκτίμηση για τον σεισμό αναθεωρήθηκε. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,1 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 9 χιλιόμετρα και επίκεντρο την περιοχή 29 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοανατολικά της Αθήνας, ανάμεσα στις Αφίδνες και το Καπανδρίτι.

«Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα (σ.σ. χθες) στις 23:50 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν Ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4.1 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 29Χλμ ΒΒΑ της Αθήνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Φωτογραφία Facebook, Γεράσιμος Χουλιάρας

Την ανακοίνωση αλλά και εικόνες από τους σεισμογράφους που κατέγραψαν τη δόνηση ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook ο Γεράσιμος Χουλιάρας.

Δείτε την ανάρτησή του

Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι

Από την πρώτη στιγμή, οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Χαρακτηριστική η ανάρτηση στο twitter που έκανε ο Πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

«Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Μικρά τα ρήγματα που υπάρχουν στην περιοχή. Παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Το ίδιο επανέλαβε ο κ. Λέκκας μιλώντας και στο newsit.gr.«Δεν υπάρχει φόβος» τόνισε και σημείωσε ότι οι μετασεισμοί θα είναι μικροί και όχι κάτι ιδιαίτερο. «Από εκεί και πέρα παρακολουθούμε την εξέλιξη», συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον Ευθύμιο Λέκκα, οι σεισμολόγοι δεν μπορούν ακόμη να απαντήσουν αν ο σεισμός της Τρίτης ήταν ο κύριος. Αλλά «μάλλον έτσι φαίνεται. Πρέπει να περάσουν δυο 24ωρα για να δούμε αν ήταν ή όχι», πρόσθεσε.

Ακούστε τι δήλωσε ο Ευθύμιος Λέκκας στο newsit.gr

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ