Οι πρώτες αντιδράσεις για τον κλειστό 1ο Παιδικό Σταθμό

Η Xanthitimes.gr έγινε δέκτης παραπόνων από την γειτονιά που μέχρι τώρα εξυπηρετούνταν από τον 1ο Παιδικό Σταθμό απέναντι από το Κλειστό Αμοιρίδιο Γυμναστήριο.

Όπως μας είπαν νεαρές μητέρες οι οποίες θα στείλουν από τον Σεπτέμβριο τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό και που έχουν την τύχη να εργάζονται αλλά την ατυχία να μην έχουν κανένα συγγενικό πρόσωπο κοντά τους που θα μπορούσε να βοηθήσει την όλη κατάσταση κρατώντας τα μωρά τους, βλέπουν με απαισιοδοξία τον κλειστό 1ο Παιδικό σταθμό αλλά ούτε και έχουν την δυνατότητα μετακίνησης με ΙΧ σε άλλη δομή του δήμου μακρύτερα της περιοχής τους.

Όταν μάλιστα η γειτονιά πληροφορήθηκε ότι η δημοτική αρχή προτίθεται να αγοράσει ή να χτίσει νέο παιδικό σταθμό μακριά από την περιοχή τους, μετατρέποντας έναν χώρο από ζωντανό κύτταρο σε κρανίου τόπου και χώρο συνάθροισης των πρεζονιών,  τότε το παράπονο τους γίνεται επικριτικό σχόλιο.

Η φράση που ακούγεται από τις νεαρές μητέρες είναι ότι ο δήμος Ξάνθης ενώ έκλεισε τον 1ο Παιδικό σταθμό, αντί να ψάξει για να βρει λύση που ξεγυμνώνει την γειτονιά από αυτήν την δομή, προσπαθεί να χτίσει ή να αγοράσει αλλού παιδικό σταθμό».