Χ. Δημαρχόπουλος: Πρώιμη και επιπόλαιη η απόφαση

Γ. Τσιτιρίδης: Δεν αποφασίστηκε τίποτε ακόμη. Τελικές αποφάσεις στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε η συζήτηση για την λειτουργία του παζαριού κάθε Τρίτη στο αεροδρόμιο του Ζυγού αφού στην πρωτοβουλία του Δημάρχου Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι συνδημότες του, δέχτηκε ομοβροντία από τον εμπορικό και πολιτικό κόσμο της Ξάνθης.

Ο δήμαρχος Ξάνθης χαρακτήρισε βιαστική την απόφαση του δημάρχου Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη ενώ ο ίδιος ερωτηθείς από την XanthiTimes.gr ανέφερε ότι δεν είναι οριστική η απόφαση του δήμου Αβδήρων. Έγινε μία κατ αρχήν συζήτηση αλλά η τελική απόφαση θα παρθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο αφού λάβει υπ όψη του όλες τις παραμέτρους και αντιδράσεις.

Η δήλωση του δημάρχου Ξάνθης αναφέρει: Νομίζω τι ήταν μία πρώιμη απόφαση θα έλεγα του Δήμου Αβδήρων χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις και διαβουλεύσεις και χωρίς να ληφθεί η άποψη και του εμπορικού κόσμου ολόκληρου του εμπορικού ιστού της πόλης αλλά και της Ξάνθης. Μην ξεχνάμε ότι είναι μόλις 3 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης δημιουργεί τεράστια ζητήματα και όχι μόνο στην πόλη της Ξάνθης. Μην ξεχνάμε ότι όλο το διάστημα ο αγώνας που γινόταν για το παραεμπόριο στην περιοχή οδηγήθηκε θα έλεγα σε ένα καλό αποτέλεσμα καλό θα ήταν να είχαν προηγηθεί όλες οι συζητήσεις και οι συνεννοήσεις προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η επιπόλαιη και πρόωρη απόφαση. Ελπίζω ότι το επόμενο διάστημα θα συνεκτιμηθούν όλα αυτά τα δεδομένα, θα επικρατήσει η νηφαλιότητα και θα αποφευχθεί αγορά πολύ κοντά στις πόλεις.