Σάββατο 21 Απριλίου 2018 – 16:00 – 18.00 μμ
Παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου
Βιβλιοπωλείο IANOS – Σταδίου 24 – Αθήνα
Facebook event

Η βιβλιοφιλική ομάδα ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, διοργανώνει στον IANO Αθήνας, την ετήσια συνάντηση των αναγνωστών/μελών της, την Παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου!

Σκοπός, του θεσμού πλέον στο χώρο του βιβλίου, είναι η άμεση επαφή των αναγνωστών-μελών μεταξύ τους αλλά και με τους συγγραφείς. Απόδειξη αυτής της ανάγκης είναι οι συναντήσεις των προηγούμενων ετών τις οποίες τίμησαν πλήθος μελών, αναγνωστών εκδοτών και συγγραφέων.

Στη φετινή συνάντηση εγκαινιάζεται ένα νέο ένθετο, η απονομή τιμητικής πλακέτας σε προσωπικότητες για τη συνολική προσφορά τους στα ελληνικά γράμματα, υπό το σκεπτικό της ευγνωμοσύνης των γενεών.

Έτσι, νεότεροι λογοτέχνες θα βραβεύσουν παλαιότερους, λογοτέχνες που επηρέασαν τους ίδιους αλλά και χαρακτηρίζουν το νεότερο ελληνικό πολιτισμό.

Κατά τη διαδικασία, οι συγγραφείς των νεότερων γενεών θα μιλήσουν για λίγα λεπτά για τον λογοτέχνη που βραβεύουν, θα παρουσιάσουν περιεκτικά το έργο τους, πως τον βλέπουν οι ίδιοι και πως τους επηρέασε στη δική τους λογοτεχνική πορεία. Στη συνέχεια θα απονείμουν προσωπικά την αναμνηστική πλακέτα.

Προσκαλούνται λοιπόν όλοι, αναγνώστες και συγγραφείς, να παραβρεθούν στην εκδήλωση για να τιμήσουμε την ημέρα μέσα από τους ανθρώπους των γραμμάτων.