Στην 77χρονη επέτειο της εκδήλσης για τα Οχυρά της Νυμφαίας παρόντες ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και Καβάλας Γ. Στογιαννίδης και Δ. Εμανουηλίδης οι οποίοι δήλωσαν στην XanthiTimes.gr

Στογιανίδης Γρηγόρης βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Σήμερα τιμούμε την μνήμη των πεσόντων όπου τον Απρίλιο του 1941 εδώ στο οχυρό του Εχίνου πλειονοτικοί και μειονοτικοί πάλεψαν μαζί δίπλα δίπλα για να υπερασπιστούν αυτόν τον τόπο κόντρα στον ναζισμό και στον φασισμό. Η μνήμη αυτών πρέπει να μας συνοδεύει συνέχεια και καθημερινά. Επίσης είναι μία απόδειξη του πώς ζούμε εδώ στην Θράκη . Συμβιώνουμε ειρηνικά και υπερασπιζόμαστε αυτόν τον τόπο και όλοι μαζί υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας .

Για την απώλεια του μάχιμου σμηναγού Μπαλνταδώρου ο βουλευτής Ξάνθης σημείωσε.

Η απώλεια του σμηναγού πριν λίγες μέρες είναι ένα μεγάλο πλήγμα. Δυστυχώς είναι ένα τίμημα που αυτή η χώρα πληρώνει από το 1990 και μετά. Δυστυχώς, έχουν πέσει πάνω από 100 Έλληνες πιλότοι υπερασπιζόμενοι τον Εθνικό εναέριο χώρο. Κάποια στιγμή, εύχομαι και η Τουρκία να αποφασίσει να ζήσει ειρηνικά με τους γείτονες της.

Εμανουηλίδης Δημήτρης βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Η σημερινή μέρα είναι μνήμης και χρέους. Θυμούμαστε την ηρωική προσπάθεια των υπερασπιστών των οχυρών του Εχίνου ενάντια στον ναζισμό και είναι μέρα χρέους γιατί υπενθυμίζει στους συνέλληνες και το πώς πρέπει να αντιδρούμε σε κάθε εχθρική επιβουλή. Εκείνο που έχει ενδιαφέρων είναι η ενότητα της φυλής μας, η ενότητα της Ελλάδος στις κρίσιμες στιγμές και νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικότερο που μπορεί να βγει για τις κρίσιμες μέρες που βιώνουμε.

Xanthtimes. Μία κουβέντα ένα σχόλιο για τους δύο αιχμαλώτους στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία και τον σμηναγό που χάθηκε την ώρα του καθήκοντος.

Η μνήμη και η θύμηση μας δεν έχει φύγει λεπτό από τους δύο αξιωματικούς που κρατούνται κατά τρόπο απαράδεκτο στα κρατητήρια στις φυλακές της Αδριανούπολης είναι δείγμα γραφής μιας χώρας ή καλλίτερα  ενός συστήματος που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. ‘Όσον αφορά την θυσία του ιπτάμενου νομίζω στο Πάνθεο των Ηρώων η προχθεσινή μέρα καταγράφει ακόμη ένα όνομα.