Εκτός πραγματικότητας το πολιτικό προσωπικό της Ξάνθης

 

Σε διαχωρισμό των Ξανθιωτών σε Νότιους και Βόρειους, σύμφωνα με τον Αμερικάνικο εμφύλιο πόλεμο, εξελίσσετε η εμμονή του πολιτικού προσωπικού του δήμου Ξάνθης να χτίσει ή να αγοράσει παιδικό σταθμό στην βόρεια πλευρά της πόλης,  αφήνοντας «γυμνή» την Νότια περιοχή της Ξάνθης.

Σε κούρσα πολιτικού ενδιαφέροντος εξελίχθηκε η περιοχή Λευκού Πύργου αφού συμπολίτευση και αντιπολίτευση κόπτονται στην κυριολεξία να χτίσουν ή να αγοράσουν παιδικό σταθμό αφού φρόντισαν να αφήσουν «γυμνή» από αυτή την δομή  την μισή Ξάνθη  Νότια αυτής.

Σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της Ξάνθης δίνει  την αίσθηση στους Ξανθιώτες ότι οι πολιτικοί ταγοί του δήμου θεωρών ποιο σημαντικά τα παιδιά της περιοχής του Λευκού Πύργου από αυτά  της περιοχής του Αμοιριδίου όπου ξαφνικά έβγαλαν «εκτός» τον πρώτο παιδικό σταθμό.

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου της Ξάνθης, αποδεικνύεται ότι το πολιτικό προσωπικό της Ξάνθης   πόσο εκτός πραγματικότητας είναι.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο  πάρθηκαν αποφάσεις οι οποίες θα πρέπει να προβληματίσουν τους Ξανθιώτες πρωτίστως για την λειτουργιά των τοπικών πολιτικών θεσμών, αλλά κυρίως τους ίδιους τους πολιτικούς.

Όλοι παρακολουθήσαμε για πρώτη ίσως φορά στα πολιτικά πράγματα της Ξάνθης να περνά μία πρόταση της αντιπολίτευσης με την στήριξη μελλών της συμπολίτευσης.

Θεωρητικά είναι μία υγιείς δημοκρατική διαδικασία κατά την άποψη μας αλλά κανένας δεν είδε την ουσία του προβλήματος και τις δυνατότητες επίλυσης του προβλήματος που ακούει στο θέμα της δημιουργίας ή αγοράς ενός παιδικού σταθμού.

Καμία δημοτική παράταξη δυστυχώς δεν αναφέρθηκε στον Πρώτο παιδικό σταθμό που βρίσκεται απέναντι από το Αμοιρίδιο κλειστό γυμναστήριο, ο οποίος έκλεισε αφήνοντας στην κυριολεξία «ορφανή» μία πολύ μεγάλη περιοχή της Ξάνθης.

Ξαφνικά και για λόγους που οι Ξανθιώτες δεν γνωρίζουν, ο πρώτος παιδικός σταθμός έκλεισε «βίαια» κρεμώντας στην κυριολεξία όλους τους κατοίκους της περιοχής, στερώντας από εργαζόμενους γονείς μία δομή άκρως απαραίτητη.

Μάλιστα σε παράπονα Ξανθιωτών της περιοχής, ακούστηκε η κυνική απάντηση του αρμοδίου προέδρου «ε και τι να κάνουμε αφού το κτίριο του πρώτου παιδικού σταθμού απέναντι από το Αμοιρίδιο κρίθηκε ακατάλληλο και οι γονείς ας τα πάνε στον εναλλακτικό παιδικό σταθμό που είναι στο γήπεδο του ΑΟΞ” δηλαδή από τον Νότο στον Βορά μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθεί ο Βοράς.

Δηλαδή για να κατανοήσουν οι Ξανθιώτες της περιοχής τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής αρχής, ξαφνικά, ένα πρωί ξύπνησαν οι αρμόδιοι του δήμου, προεξάρχοντος του αρμοδίου προέδρου Τάσου Θεοδωρίδη και έκριναν ότι ο πρώτος παιδικός σταθμός είναι ακατάλληλος, κλείνοντας τον και «κρεμώντας» στην κυριολεξία όλη την νότια πλευρά της πόλης.

Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι συμπολίτευση και αντιπολίτευση ενώ διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την αγορά ενός υφιστάμενου πρώην παιδικού σταθμού σε μία περιοχή που ήδη εξυπηρετείται από αυτήν την δομή και δεν ασχολήθηκαν καθόλου με ένα οικόπεδο του δήμου που ήδη εξυπηρετούσε έναν παιδικό σταθμό και που είναι άγνωστο τι προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή και τι προτείνει η αντιπολίτευση για αυτήν την χαμένη δομή.

Με λίγα λόγια. Κλείνουμε έναν παιδικό σταθμό ξαφνικά και χωρίς να δούμε πώς θα αποκαταστήσουμε αυτήν την απώλεια της δομής για την Νότια περιοχή της Ξάνθης, μιλάμε για την αγορά ενός άλλου σε μία άσχετη περιοχή με το κλειστό παιδικό σταθμό ή του χτισίματος ενός παιδικού σταθμού, πάλι σε άσχετη περιοχή σε σχέση με αυτήν που την στερήθηκε.

Μήπως τα λεφτά είναι πολλά Άρη; Όπως λέει και η ταινία;