Μεταφέρουμε την αγωνία ενός γονιού που στέλνει το παιδί του στο 3ο δημοτικό στην 28ης Οκτωβρίου σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών. Μάλιστα εντοπίζει τα προβλήματα και καλό είναι ο δήμος της Ξάνθης να ασχοληθεί λίγο παραπάνω πριν θρηνήσουμε θύματα.

Ο εν λόγο γονέας μιλά για την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών στο σχολείο καταθέτοντας το σχετικά φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Γράφει λοιπόν συγκεκριμένα ο αναγνώστης μας και πατέρας του ανήλικου που πάει στο 3ο Δημοτικό στην 28ης Οκτωβρίου: Μετά από πολλά χρόνια έκαναν διάβαση πεζών όμως δεν έκαναν ράμπες στα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κινηθούν τα παιδιά  και οι ΑμΕΑ αλλά και τα «φορτωμένα» παιδάκια με τις σάκες τους να δυσκολεύονται όπως επίσης δυσκολεύονται τα παιδιά που έχουν τσάντες με ροδάκια. Για φανταστείτε ένα παιδάκι «φορτωμένο» με τόσα κιλά «γράμματα» μέσα στην  σάκα με ρόδες να προσπαθεί να την ανεβάσει πάνω στο πεζοδρόμιο χωρίς την σχετική διάβαση;

‘Ένα πολύ σημαντικό θέμα που ανοίγει ο εν λόγω αναγνώστης μας είναι το θέμα της σήμανσης προειδοποίησης ύπαρξης σχολείου, όπου ναι μεν υπάρχει αλλά δεν φαίνεται από τους διερχόμενους οδηγούς.

Ο αναγνώστης μας μάλιστα, προτείνει στην «υπεύθυνη» δημοτική αρχή να βάλλει σηματοδότες με φωτισμό όπως έχει κάνει στο σε σχολείο στο γήπεδο του ΑΟΞ απέναντι από την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης.

Μία ακόμη ποιο σημαντική επισήμανση του λέει ότι ενώ απαγορεύετε η στάθμευση των οχημάτων με πινακίδα  ο δρόμος είναι πάντα καλυμμένος από παρκαρισμένα αυτοκίνητα, προτείνει μάλιστα να μπούνε κολονάκια για να μην παρακάνουν οι οδηγοί οι οποίοι δεν επιτρέπουν την  ασφαλή πρόσβαση των παιδιών.

Αυτά εκφράζει ο γονιός με την αγωνία του αποτυπωμένη στο κείμενο ξεκάθαρη. Είναι στο χέρι του Δήμου Ξάνθης και της Τροχαίας – όχι ευκαιριακά – να προστατεύσουν τα παιδιά. Το ότι η τύχη ευνοεί μέχρι σήμερα και δεν είχαμε ατύχημα είναι άλλη ιστορία.

Μην περιμένει λοιπόν ο Δήμος Ξάνθης και η Τροχαία να θρηνήσουμε κανένα παιδάκι και μετά όπως συνήθως να παρέμβουν.