25η Μαρτίου, συνηθίζετε να τρώμε μαζί με τον μπακαλιάρο, κάτι σαν εθνικό φαγητό να πούμε και την σκορδαλιά.

Τούτη τη μέρα άλλος λίγο άλλος πολύ , του δίνουμε όλοι και καταλαβαίνει. Το θέμα είναι ότι μετά η … σκορδαλιά συνοδεύει για πολλές ώρες την αναπνοή μας. Να τι πρέπει να κάνετε για να την “διώξετε”.

Μην ξεχνάμε ότι  το σκόρδο είναι νόστιμο και αρωματικό. Το αλλύλιο μεθυλοσουλφίδιο που περιέχει και μεταβολίζεται πολύ αργά με αποτέλεσμα να διατηρείται στο σώμα μας σε υψηλή συγκέντρωση και για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την κατανάλωσή του.

Ένα μικρό ποτηράκι γάλα (200ml) περιορίζει τα επίπεδα του αλλύλιου μεθυλοσουλφιδίου στην αναπνοή κατά 50%. Το πλήρες γάλα μάλιστα, εμφανίζεται πιο αποτελεσματικό.