Η Αθήνα σκοτώνει την Θράκη αργά, αλλά σταθερά

Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Με μεγάλη μου χαρά είδα τους δημάρχους της Ξάνθης ενωμένους να ζητούν από τον Γαβρόγλου που παριστάνει τον Υπουργό Παιδείας να ενισχύσει αντί να αποδυναμώσει το ΔΠΘ και αυτό είναι ένα θετικό σημάδι, αν βέβαια δεν συνοδεύεται από δεύτερες σκέψεις λόγω των εκλογών που πλησιάζουν, αρκεί να θυμίσουμε στους δημάρχους ότι η αποδυνάμωση και τα προβλήματα του ΔΠΘ δεν είναι σημερινά.

Είναι πολύ παλαιότερα και με το μελανότερο σημείο κατά την εκτίμηση μου, οι φοιτητές, τα παιδιά μας, το καμάρι μας, χθες που έβρεχε τα είδα να περιμένουν έξω από το φοιτητικό εστιατόριο την σειρά τους για να μπούνε να φάνε ένα πιάτο φαγητό.

Και όση ώρα αυτά τα παιδιά, το μέλλων της Χώρας που αφού επενδύσουμε πάνω τους, θα φύγουν στο εξωτερικό για να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση για ανάπτυξη στους αιώνιους βορειοευρωπαίους νταβατζίδες  του Ελληνισμού,  τα παιδιά μας περιμένουν όρθια μέσα στην βροχή για να φάνε ένα πιάτο φαγητό την ώρα που  οι κεφαλές του Πανεπιστημίου αλληλοσπαράσσονται, αλληλοκατηγορούνται για το ποιος τελικά θα καθίσει στην καρέκλα του πρύτανη.

Την ίδια ώρα ο Γαβρόγλου, πιστός στο δόγμα της κυβέρνησης για εγκατάλειψη της Θράκης, κάνει τα πάντα για να το καταφέρει.

Η Αθήνα σκοτώνει την Θράκη αργά αλλά σταθερά. Διαφορετικά πώς να εξηγήσεις συμπεριφορές όπως του Γραβρογλου;

Και εδώ θα πρέπει να πούμε ένα μπράβο στους δημάρχους του νομού που ενώθηκαν εναντίων ενός κοινού εχθρού που ακούει στο όνομα Αθήνα που θέλει να σβήσει την Θράκη από τον χάρτη με πολλούς και διαφόρους τρόπους.

Είναι καιρός οι κεφαλές όλων των Ξανθιωτών να ενωθούν – όχι για το θεαθήναι ή γιατί έχουν χαμηλή δημοτικότητα την στιγμή που οι εκλογές πλησιάζουν, αλλά για να αφήσουν παρακαταθήκη σύμπνοιας και προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων.

Αν δεν το καταφέρουν με επιστολές προς τα μέσα ενημέρωσης, γιατί οι μόνοι που θα διαβάσουν την επιστολή διαμαρτυρίας των δημάρχων είναι οι δημοσιογράφοι ενώ ο Γαβρόγλου θα την ρίξει σε ένα συρτάρι τυ πολυτελούς γραφείου που πληρώνουμε όλοι μας, θα το ξεχάσει και θα συνεχίσει αυτό το άθλιο έργο που κάνουν εδώ και πολλές δεκαετίες οι νταβατζίδες των Αθηνών.

Κύριοι Δήμαρχοι, ιδού οι Ρόδος ιδού και το πήδημα. Μπορείτε εκτός από σοβαρότατες επιστολές να εμπνεύσετε τον κόσμο σας να αντισταθεί σε αυτήν την λαίλαπα;

Πράξτε το.