Κυβέρνηση και τράπεζες σκοτώνουν το επιχειρείν στην Θράκη

Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Με αφορμή την ανακοίνωση των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών και Βιοτεχνών της ΑΜΘ όπου οι τράπεζες ανεξέλεγκτα με αφορμή το σύστημα (POS) που επέβαλε  η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τράπεζες, ζητούν οι χρεώσεις των επαγγελματιών κατά την χρήση των πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών από τους πολίτες, να είναι όμοιες με αυτές που υπάρχουν στα κράτη μέλη της Ε.Ε. και μιλάμε για την Θράκη που έχει να ανταγωνιστεί φορολογικούς παραδείσους όπως την Βουλγαρία και την Τουρκία.

Διαβάζουμε στην ανακοίνωση ότι οι Ομοσπονδίες ζητούν από το κράτος να επιβάλλει τον έλεγχο στις τράπεζες τις οποίες σημειωτέον έχουμε χρυσοπληρώσει, για μία δικαιότερη χρέωση όπως ισχύει και στους συναδέλφους της Ε.Ε.

Αλήθεια τι ζητάνε οι πολίτες από την συγκεκριμένη κυβέρνηση; Να εφαρμόσει την δικαιοσύνη με ληστές που συμπορεύεται;

Σίγουρα έχουμε όλοι δει τις χρεώσεις που επιβάλλουν οι τράπεζες ακόμη και στην μικρότερη συναλλαγή. Για παράδειγμα θα αναφέρω αυτό που μου μετέφερε φίλος που  χρειάστηκε να πληρώσει έναν λογαριασμό ύψους δέκα (10.00) ευρώ μέσω του ίνερνετ αλλά σε διαφορετική τράπεζα.  Το δικό του τραπεζικό κόστος «ιντερνετικά» ήταν 3 ευρώ και η χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού ήταν 3 ή 4 ευρώ.

Για να γίνει κατανοητό κλήθηκε συμπολίτης να πληρώσει 10 ευρώ μέσω τραπεζών και το κόστος των δύο λογαριασμών για την κίνηση αυτού του ποσού ήταν 6 ή 7 ευρώ.

Αν αυτό δεν είναι ληστεία τότε τι είναι;

Και αλήθεια ποια κυβέρνηση θα βάλλει τάξη σε όλη αυτήν την ανομία και αταξία που επικρατεί στο τραπεζικό σύστημα;

Μία κυβέρνηση που έχει σαν σημαία την εξαπάτηση του Ελληνικού Λαού; Μία κυβέρνηση που το ψέμα είναι η σκάλα επιβίωσης της; Που νομιμοποιεί οτιδήποτε παράνομο για να παραμείνει στην καρέκλα της; Εδώ δεν σέβεται τον Ελληνικό Λαό που μετέτρεψε 3 στους 4 φτωχούς,  θα νοιαστεί για τους επαγγελματίες;

Τώρα βέβαια αν οι επαγγελματίες ο ένας μετά τον άλλον βάζουν λουκέτο αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο, δεν την αφορά. Η κυβέρνηση χρειάζεται τις τράπεζες για να διανείμει τα κοινωνικά μερίσματα στο «πόπολο».

Άρα όσο τα επιδόματα μοιράζονται από τις τράπεζες στους φτωχοποιημένους πολίτες οι τράπεζες χρειάζονται και άρα «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»